Laurén: ”Inte alltid roligt att vara den elaka”

avStefan Alfelt

STOKKE. Det skulle kunna vara en bild från familjen Lauréns julfirande men det är det närmaste gänget som kommit till Norge för att stötta Mikaela under kvällens stormatch mot Cecilia Brækhus.

– Jag fungerar absolut bättre när jag har de här runt omkring mig. De ger mig trygghet och glädje i livet, säger Mikaela.

Många fick en bild av en kaxig provokativ bitch när Mikaela snackade upp matchen mot Klara Svensson i olika tv-sändningar.

– Det är ju proffsboxning. Sånt hör till men det är inte alltid roligt att vara den elaka, säger Mikaela.

Foto: Stefan Alfelt / MOSTAL
Lauréns hejaklack på plats i Norge

Som tvärtemot bilden av henne vill alla väl och försöker se till att alla i hennes omgivning mår bra och trivs.

– Jag är en social person med mycket kärlek i mig. Mina närmaste är också väldigt kärleksfulla. Vi har mycket kärlek i familjen. Att vara med mina vänner är viktigt i mitt liv. De personer som jag har runt omkring mig är likadana.

”Vi blir alltid sams”

Att dra sig undan och sluta sig i en egen bubbla inför kvällens match ligger inte för henne. Mikaela får kraft och sinnesro av att umgås med dem hon älskar och därför ger hon dem tid i alla lägen. I går kväll satt hela gänget tillsammans och åt middag ihop.

– Det var ungefär 30 personer här vid invägningen, men i dag kommer det ännu fler. Jag kommer ha åtminstone 50 i min hejaklack.

En hejaklack bestående av en något ovanlig mix av släkt och vänner. Mikaelas föräldrar Thomas och Kerstin är skilda sen länge men alla umgås flitigt fortfarande.

– Klart att det varit bråk och tjafs, sånt är det i alla familjer, men vi blir alltid sams. Kärleken är starkare hos oss.

”Familjen annorlunda”

– Jag har en väldigt osvensk familj. Vi åkte till WBC-konventet förra december. Då var det jag, min mamma, min styvmamma och min lillasyster som är från min mamma och en annan styvpappa som åkte tillsammans.

Mikaelas familj består av pappa Thomas Laurén, mamma Kerstin Laurén Stensåsen, styvmamma Ingela, styvpappa Vidar samt syskonen Robert, Viktoria, Jessica och Vilde.

– Vi finner varandra. Vi firar jul ihop. Allihop med styvföräldrar, alla syskon från båda föräldrarna. Med alla respektive. Samma sak till midsommar, alla födelsedagar. Vi samlas allihop. Familjen annorlunda med mycket kärlek, säger Mikaela Laurén.

1 av 2
ARTIKELN HANDLAR OM