Rekordmålvakt till Frölunda

Lars Johansson har gjort sitt val

Frölunda och Lars Johansson har bestämt sig.

34-åringen vaktar Frölundas mål från och med i höst.

Johansson har hållit nollan sju gånger den här säsongen i SKA St. Petersburg, som rankas som ett av Europas bästa klubblag.

Vi närmar oss december och de stora värvningarna genomförs nu i SHL.

Spelare som vill komma hem eller som sitter i ett bra förhandlingsläge och vill byta upp sig i SHL.

Målvakten Lars Johansson har varit utomlands sedan 2016 och tillhört både Chicago Blackhawks organisation samt spelat för de båda storklubbarna i KHL, CSKA Moskva och SKA St. Petersburg.

Lars Johansson har bestämt sig för att flytta hem till Frölunda.
Lars Johansson har bestämt sig för att flytta hem till Frölunda.

Tackat ja till Frölunda

Det var tal om att Johansson skulle flytta hem redan förra säsongen, men ett bud från Petersburg fick familjen Johansson att tänka om och ta ett sista år utomlands.

Nu, eller i alla fall efter säsongen, är det dock färdigspelat i KHL.

Han väljer att flytta hem 2022 och har redan tackat ja till ett avtal med Frölunda, klubben som han tillhörde 2013 till 2016 och även vann ett SM-guld samt CHL tillsammans med.

Johanssons cv är fascinerande, speciellt i KHL.

Han har två säsonger rankats som ligans bästa målvakt sett till målsnitt. Och han har rekordet för antal slutspelsnollor i Gagarin cup.

Den här säsongen har han redan sju stycken nollor och är Petersburgs förstemålvakt. Under Karjala Tournament i november gjorde han succé i Tre Kronor och svarade för två fina landskamper. Finns de som till och med anser att han borde få en plats i OS-truppen till Peking i februari.

I och med att Johansson flyttar hem är det högst osäkert om succémålvakten Matt Tomkins blir kvar i Frölunda. Snarare ytterst osannolikt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.