Stina Nilsson

Nilssons ilska efter beskedet: ”Så vidrigt, jag blir så arg”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

ÖSTERSUND. Tre bom i stående skyttet förstörde dagen för Stina Nilsson.

Två av missarna var kant ut för 28-åringen som fick beskedet i mixade zonen efteråt.

– Var det två kant ut? Så vidrigt, jag blir så arg. Jag hatar kant ut, det är pissigt, säger Nilsson till Sportbladet.

Stina Nilsson var snabb i spåret och hade bara en bom i första liggande skyttet i sprinten när det var dags för det avgörande stående skyttet.

– Jag var lagom belastad när jag kommer in. Jag väntar lite för länge fram till första skottet och sen färgar det hela serien egentligen, säger Nilsson.

Serien slutade bom-träff-träff-bom-bom.

– Det är var för mycket bom, samtidigt så är det en grov bom och två kanter. Hon jobbar bra på vallen, det är lite konstigt att säga efter fyra bom totalt men det är inte långt borta. Vi måste ge henne mer tid. Hon kommer få fler chanser att visa att hon kan det, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz.

Nilsson var ovetandes om att det var två kantskott som smet ut och skidskyttestjärnan blev inte glad när hon fick höra om det.

– Var det två kant ut? Så vidrigt, jag blir så arg. Jag visste inte det, vad sur jag blir. Jag hatar kant ut, det är mycket bättre om det är ute på det vita.

Du kände inte att det när du sköt?

– Jag kan tänka mig att det är kant ut för jag känner att jag är lite sen. Det är pissigt, säger Nilsson.

”Kommer acceptera det”

Nästa helg är det världscupstävlingar igen i Östersund. Johanna Skottheim är redan uttagen vilket betyder att ledarna kommer behöva peta någon av de sex damerna som har tävlat den första helgen. Med största sannolikhet står det mellan Anna Magnusson (helgens placeringar 32, 20), Mona Brorsson (helgens placeringar 11, 18) och Stina Nilsson (helgens placeringar 43, 55).

– Jag tänker såhär, ledarna har ett stort intresse för vårt bästa och anser de att det bästa är att jag kör IBU-cupen och får många tävlingar där så kommer jag acceptera det, säger Stina Nilsson.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Skidpanelen: ”Bara patetiskt – ta bort!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Nilsson

Mona Brorsson

Skidskytte