Norskan knäckte Sundling igen

FALUN/STOCKHOLM. Det blev en ny seger för Kristine Stavås Skistad.

Hon knäckte Jonna Sundling på upploppet ännu en gång och Maja Dahlqvist slutade trea.

– Jag är glad att jag försökte, säger Sundling.

Som vanligt var Jonna Sundling och Maja Dahlqvist med och gjorde upp om pallplatserna i en sprintfinal. Den här gången i lördagens spristilssprint i Falun.

Jonna Sundling – som var överlägsen i kvalet – visade sin klass i både kvartsfinal, semifinal och final.

Men precis som i den senaste sprinten i Drammen var norskan Kristine Stavås Skistad starkast mot slutet och spurtade ner Jonna Sundling.

”Behövt en större lucka”

Sundling försökte dra ifrån resten av fältet i finalen men lyckades inte skaka av sig norskan som satte in sin fruktade spurt på upploppet.

– Det funkar nästan hela vägen in över mållinjen i finalen men jag hade behövt en större lucka till Skistad. Hon var otroligt stark i dag, säger Sundling och fortsätter:

– Och det är ett långt glidparti där hon får sug och jobbar väldigt bra. Hon ser var jag är hela tiden och jag vet själv att man kan ta ikapp en väldigt stor lucka om man gör rätt när man ligger bakom.

Berättar om taktiken

Jonna Sundling tror att hennes enda chans var att försöka åka ifrån Skistad innan det långa upploppet.

– Jag är glad att jag försökte och det blev ändå så bra att jag hamnade på pallen. På så vis är jag nöjd, samtidigt som jag är lite ”fasen”, säger Sundling och skrattar.

Hur är det att bli slagen på upploppet igen?

– Det är ju inte jättekul, men man får ju revanschlust och det ska jag använda framöver.

Maja Dahlqvist trea

Maja Dahlqvist tog hem tredjeplatsen i kamp med Nadine Fähndrich.

– Det var jättekul, verkligen. Sån dag det har varit! Jag hade glömt bort hur det är att tävla på hemmaplan nästan, säger Dahlqvist.

– Jag har hört mitt namn överallt hela dagen och blivit påhejad konstant. Det har varit en av de roligaste tävlingarna på hela vintern.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.