Kan Mercedes hota om segern i F1 i Melbourne?

Uppdaterad 2023-04-02 | Publicerad 2023-04-01

Är Mercedes tillbaka i toppen?

George Russell och Lewis Hamilton startar tvåa och trea i F1 i Melbourne.

– Jag är faktiskt lite besviken över att vi inte tog pole position, säger George Russell.

När Sergio Perez försvann i kurva tre redan under det första kvalsegmentet så försvann också den största utmanaren till Max Verstappen, men det var andra stall som levererade när vi minst anade det.

George Russell körde in sin Mercedes i ruta två och Lewis Hamilton som trea.

– Det förväntade vi oss absolut inte, Vi har jobbar hårt i fabriken och här och detta är en sådan dag då förväntningarna plötsligt förändras. Bilen fick nytt liv. Vi var nöjda med fyra och femma i går, men nu måste jag erkänna att jag hade hoppats på lite mer. Det kanske är lite jetlag , säger Russell.

Ingen av dem kunde hota Max verstappen i kvalet, men de utmanade honom. De två senaste årens världsmästare fick kämpa för att ta sin första pole position i Australien.

– Det var inte enkelt att få in däcken i rätt fönster idag, säger han efter kvalet.

– Vi har kämpat med däcken hela helgen, men vi har en bra racerbil. Nu blir det viktigt att hålla däcken vid liv i racet.

Albert Park i Melburne är en bana där det kan bli stora överraskningar, som Kevin Magnussens andraplats för McLaren 2014. Dessutom har det varit förhållandevis kallt, vilket gör att det är svårt att få upp däcken i den temperatur som krävs för att det ska bli ett riktigt snabbt varv. I år är också det mjukaste alternativet är något hårdare än förra året.

– Nu hoppas vi att vi kan utmana Max i morgon, säger Russell som är optimistisk.

– Sedan måste vi förstå vad det är som vi fått ordning på idag.

Även hans kollega, Lewis Hamilton var snabb i kvalet. Han startar som trea i Australien GP, intill Fernando Alonso, Aston Martin som var fyra. Det gör att Mercedes, som gjord ett överraskande bra kval, nu hoppas på en seger.

– Målet är att jag ska ta mig upp i topp, säger en nöjd Hamilton efter kvalet.

Australien GP startar klockan 07.00 söndag morgon.

F1-live för Australien GP

Lewis Hamilton.

LÄS VIDARE