Norge fruktar svensk trippel på VM: ”Värsta som kan hända”

Sverige, med regerande världsmästarinnan Jonna Sundling, har fem startplatser på VM-sprinten. Då hoppas blågult på en svensk trippel.

– Det är nog något av det värsta som kan ske, det måste jag säga, säger världscupledarinnan Tiril Udnes Weng.

Trots sjukdomsproblem och en skadad stjärna har Sverige tagit fem pallplatser i sprint den här säsongen.

Det var därför ingen skräll att fyra sprintåkare kunde kvittera ut sina biljetter när Svenska Skidförbundet tog ut första delen av årets VM-trupp.

En av dem är Johanna Hagström, som förra året blev snuvad på en OS-biljett i sista stund, och nu hoppas hon kunna vara med att göra något historiskt.

Hon ser nämligen möjligheterna för Sverige att ta hem en trippel den 22 februari.

– Verkligen. Jonna vann ju förra gången och så har jag, Maja och Emma varit på pallen den här säsongen redan. Det är klart vi har stora möjligheter. Sen är det riktigt många bra kvar som inte har fått en biljett än som Linn (Svahn), Anna (Dyvik) och Moa (Lundgren), säger hon och fortsätter:

– Vi kommer komma dit med den starkaste sprinttruppen, det tror jag verkligen. Sen gäller det bara att alla håller sig friska.

”Det vill jag inte ska ske”

Det starka svenska sprintlaget oroar konkurrenterna, kanske framförallt i grannlandet.

– Det vill jag i vart fall inte ska ske. De har möjligheter till det men allt ska klaffa. Vi ligger där bakom och jagar och jag tror vi kan matcha dem, säger Tiril Udnes Weng.

För att allt ska klaffa gäller det att svenskorna inte ställer till det för varandra, för med så många starka namn på start är det kanske lagkompisarna som är de största konkurrenterna.

– Jo men det är väl klart dem är det. De har visat att de är riktigt bra, men vi kör också som ett lag och det är viktigt att komma ihåg det. Det tycker jag vi har gjort lite också, haft lite lagfokus.

Men inte om Udnes Weng får bestämma.

– Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att splittra den, säger norskan.

Du vill inte se en svensk trippel?

– Det är nog något av det värsta som kan ske, det måste jag säga.

Tiril Udnes Weng.
Tiril Udnes Weng.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.