Stjärntätt i Båstad – Kvitová klar

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Petra Kvitová under matchen mot Johanna Larsson i Wimbledon i år. Nu kan de mötas igen – i Båstad. Arkivbild.

Det blir stjärntätt i Båstad under tennisturneringen senare den här månaden.

Nu står det klart att den tjeckiska före detta världstvåan Petra Kvitová är klar för tävlingen och därmed gör bland andra Caroline Wozniacki sällskap.

Kvitová har vunnit Wimbledon två gånger, 2011 och 2014, och är just nu rankad 12:a i världen.

Som bäst har den 27-åriga tjeckiskan varit rankad tvåa i världen, men det här året har hon behövt kämpa mer än någonsin. Kvitová knivskars allvarligt i sin vänstra hand, som hon spelar med, under ett rån i sitt hem i december. Skadan krävde operation och stjärnan var inte tillbaka på tennisbanan förrän till Franska mästerskapen där hon slogs ut i andra omgången.

”Inte väntat mig”

Comebacken på gräs, under WTA-tävlingen i Birmingham i juni – bara ett halvår efter skadan, slutade ändå med succé då hon vann finalen mot Ashleigh Barty med 4–6, 6–3, 6–3.

– Jag hade inte förväntat mig det här i den andra tävlingen efter min comeback. Så ja, jag tycker det är lite som en saga, sade hon efter segern.

Johanna Larsson jagar revansch

I Wimbledon, som fortfarande pågår, gick det inte lika bra. Hon slog ut Johanna Larsson i den första matchen men lyckades inte ta sig vidare från den andra omgången.

Nu finns alltså chansen att Larsson kan få revansch på Kvitová på hemmaplan, efter att tjeckiskan fått ett wild card till WTA-turneringen i Båstad. Senast Kvitová spelade i Båstad var 2009. Då förlorade hon i andra omgången mot Caroline Wozniacki.

Båstads singelturnering för damer avgörs 23-30 juli.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM