Rasar mot ryktena: ’Kontaktat jurister’

Reporter: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: Tim Ireland, TT

Före detta tennisspelaren Helene Pelletier, 58, insinuerar att Novak Djokovic, 30, avtjänar en ”tyst dopningsavstängning”.

Nu rasar den serbiske stjärnan.

”Han har kontaktat jurister och funderar på att lämna in en stämningsansökan”, säger en talesperson.

Novak Djokovic har en blytung säsong bakom sig. Han har inte tagit sig förbi kvartsfinal i någon av de tre grand slam-turneringarna som spelats och i den senaste, Wimbledon, drog han sig ur med skada.

Kort senare kom beskedet att han avstår resten av säsongen.

– Alla doktorer och specialister jag besökt i Serbien och över hela världen är överens om att den här (handleds)skadan kräver vila. Jag tror bestämt att jag kommer komma tillbaka starkare, sa Djokovic då.

Grova anklagelser

Nu har han blivit anklagad för dopning.

Helene Pelletier – före detta spelare och numera journalist – ska i kanadensisk radio ha sagt att hon ”hört från en vän att Novak är dopad”. Pelletier hävdar att hon har hört att ITF (Internationella tennisförbundet) känner till det, men att man väljer att skydda superstjärnan och låter honom avtjäna en så kallad ”tyst avstängning”.

”Överväger att stämma”

Det finns inga som helst bevis för anklagelserna och nu rasar Novak Djokovic.

En talesperson för den tidigare världsettan säger att ”Nole” – omgående efter att ha kommit hem från semestern – ska ha kontaktat jurister och att han överväger att lämna in en stämningsansökan.

– Han har aldrig stämt några medier förut, trots att det har skrivits många falskheter, men han överväger att göra det nu, säger talespersonen enligt serbiska tidningen Hello.

Även Radmila Armenulic, tidigare kapten för det serbiska Davis Cup-laget, rasar.

– Varför skrivs det inte sånt här om Roger Federer och Rafael Nadal när de är borta med skador? Nu skrivs det bara för att Novak är från Serbien…, säger han enligt informer.rs.

Publicerad: