Conor McGregor

Viaplay sänder ’moneyfighten’: ”En supermatch”

Av: 

Pelle Strandman

SPORTBLADET

Det blir världens mest inkomstbringande match någonsin.

Nu står det klart att Viaplay sänder superfajten mellan Floyd Mayweather Jr. och Conor McGregor.

– Det här är helt enkelt en match som den fightingintresserade omöjligen kan missa, säger Per Nunstedt, vice president på MTG Sport.

Den har målats upp som superfajten med stort S.

Nu står det klart hur de svenska kampsportsentusiasterna kan följa mötet mellan boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr. och UFC-mästaren Conor McGregor den 26 augusti.

Boxningsmatchen, som äger rum på T-Mobile Arena i Las Vegas, kommer gå att följa på Viaplays pay per view som har exklusiva nordiska sändningsrättigheter för evenemanget.

– Det är en supermatch, ett möte som många har drömt om, och som äntligen blir av. Det här är helt enkelt en match som den fightingintresserade omöjligen kan missa. Det här blir startskottet på en fantastisk höst för Viaplay Fighting där vi bland annat får chansen att följa Erik Skoglund mot världseliten i WBSS , säger Per Nunstedt, vice president MTG Sport, i ett pressmeddelande.

Förolämpningarna haglade

Sedan länge har psykkriget mellan Mayweather och McGregor varit i full gång och när de båda kombattanterna förra veckan möttes ansikte mot ansikte i den första av fyra pressträffar inför matchen fullständigt haglade förolämpningarna från de bådas käftar.

Priset för Viaplays sändning är 499 kronor och går att köpas även för de som inte har ett abonnemang. Matchen antas bli världens mest inkomstbringande pay-per-view-boxningsmatch någonsin med en förutspådd global försäljning på 475 miljoner dollar, enligt ESPN.

”En freakmatch”

Svenske UFC-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson har kallat mötet ”en freakmatch” och även för deltagarna själva lär det bli en skapligt lönsam historia – oavsett vem som går i backen.

McGregor och Mayweather har rapporterats få 100 miljoner dollar var bara för att delta i fajten, alltså cirka 870 miljoner kronor.

– Alla vet att det är en moneyfight, sa Gustafsson.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Alfelt om Mayweather vs Logan Paul: ”Alla älskar att hata dem

ÄMNEN I ARTIKELN

Conor McGregor

Floyd Mayweather Jr

UFC

MMA

Boxning

Erik Skoglund