Myhrer avbröt träning – men ger positivt besked

Foto: TT
SPORTBLADET

POZZA DI FASSA. André Myhrer avbröt första träningen på förlägret.

Men stjärnan ger positiva besked inför VM.

– Nu känns det mycket lovande, säger han.

André Myhrer, Mattias Hargin och Matts Olsson anlände till Italien i går. Här kommer de att träna i tre dagar innan de åker till St. Moritz.

För Myhrer är det några ödesdagar som väntar. Stjärnan tvingades ställa in flera tävlingar efter att ha slagit upp sin ryggskada i Kitzbühel.

Myhrer avbröt den första träningen i Pozza efter tre slalomåk, men fick ändå positiva besked. 

– Det känns lite grand så det känns onödigt att gå på för hårt. Planen har varit att försöka göra det succesivt och inte såg på det direkt, säger Myhrer och fortsätter: 

– Men det kändes bra tycker jag, lovande. Det är klart att det känns lite i ryggen, men inte alls som det har varit så det känns väldigt positivt.

”Ger inte toppbetyg till förhållandena”

I söndags sa Myhrer att han inte kunde svara på om en VM-start var möjlig. I dag är han mer hoppfull.

– Nu känns det mycket mer lovande, men det kan snabbt bli sämre. Risken är att det smäller till så även om det känns lovande nu kan det hända saker under vägen. Men som det känns i dag känns det som att det skulle kunna funka.
Hargin är den enda av de svenska teknikherrarna på plats som är frisk och kry. Men han var inte helt nöjd med förutsättningarna i Pozza. 

– Skönt att komma igång. Men det är inte helt hundra i backen. Det är inte så likt det vi kommer att ha. När det är pistat så brister det lite och man kan inte ta i. Man fick träna lite mer balans och känsla, lite sådant jag behöver göra också. Men jag ger inte toppbetyg till förhållandena, säger han. 

ARTIKELN HANDLAR OM