Tidemands härliga seger

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Pontus Tidemand segrare i WRC2

Första steget i jakten på en VM-titel är avklarat.
Pontus Tidemand vann Rally Sweden.
– Detta var bästa möjliga start på 2017, säger han.

Svensken har dominerat Rally Sweden ända sedan den fjärde sträckan i fredags. Under lördagen körde han perfekt och utökade sin ledning så att han under dagens tre avslutande etapper kunde kontrollera fältet och säkra segern. Att han var trea på den avslutande powerstagen spelade ingen roll.
– Det är helt fantastiskt. Jag är så tacksam för att jag får vara med och för att jag får jobba med så många duktiga människor. Det är fantastiskt att bara få köra här, ett stort tack till publiken, vilket stöd och ett stort tack till Jonas, säger Tidemand till P4 och hyllar sin kartläsare Jonas Andersson.

VIll vinna VM

Ekipaget gör sin andra säsong som fabriksförare hos Skoda och nålsättningen är att vinna VM för att sedan klättra vidare till den tyngsta klassen, WRC.
– Det har alltid strulat lite i Rally Sweden, men det gjorde det inte i år. SÅ det kunde inte bli bättre än så här, säger han.
– Vi har tänkt att vinna VM i år så det kunde inte bli bättre än att börja med full pott här.
I mål var svensken 51,8 sekunder före finländaren Teemu Suninen och över minuten före norrmannen Ole Christian Veiby.

Bergkvist sexa igen

Emil Bergkvist avslutade med plats tio på powerstagen och han var sexa totalt, samma placering som han hade i VM-premiären i Monte Carlo.
– Det har vart en väldigt tuff helg för oss, och det är en extremt tuff klass. Vi är lite missnöjda med hur det gick. Men det är skönt att vara i mål, säger Bergkvist.
– Vi är väldigt stolta över att få representera Sverige på hemmaplan. Det har vart helt otroligt att köra i helgen med många svenska supporters som hejar på oss i skogen. Vi är också glada över Pontus seger, det var han värd.

Bergkvist ligger nu sexa i VM, nio poäng efter ledande Tidemand.

WRC-klassen vanns av Jari-Matti Latvala, Finland, som tog sin fjärde seger i Rally Sweden och gick upp i ledningen av VM.

Foto: Micke Fransson/TT
Jari-Matti Latvala, Finland, vann Svenska rallyt.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM