Världsettorna vidare utan problem

Foto: Dita Alangkara/AP/TT
Tyska Angelique Kerber tog sig vidare till åttondelsfinalen utan setförlust.
SPORTBLADET

Tennisens världsettor tog sig enkelt vidare i Australian Open. Såväl Andy Murray som Angelique Kerber vann utan att tappa ett set.

Angelique Kerber har varit pressad i inledningen av singelturneringen. Men i den tredje omgången gjorde den nyblivna 29-åringen processen kort med tjeckiskan Kristýna Plísková och vann i raka set (6–0, 6–4) på centrecourten i Melbourne Park.
– Jag tycker inte det var så lätt, eftersom jag vet att hon är en tuff motståndare, säger Kerber, som vann Australian Open i fjol.
Möter Larsson
Tyskan vann första set blankt redan efter 20 minuters spel. 58-rankade Plísková, som i helgen möter svenskhoppet Johanna Larsson i dubbelturneringen, tappade serven även i inledningen av andra set – men lyckades bryta tillbaka och utjämna till 2–2 i game.
Kerber bröt däremot på nytt fram till 5–4 och servade hem matchen efter totalt 55 minuters spel.
– Jag försökte se till att vara fokuserad hela vägen till den sista poängen var spelad, säger hon.

”Tuff match”

Med Kerber vidare var det Andy Murrays tur. Britten, som varit i fem finaler men aldrig vunnit Australian Open, slog den 32-rankade amerikanen Sam Querrey med 6–4, 6–2, 6–4. Matchen var över på knappt två timmar.
– Det var en tuff match. Sam träffade bollen extremt väl, särskilt i första set, säger Murray enligt nyhetsbyrån AFP.
I söndagens åttondelsfinal ställs Angelique Kerber mot 35-rankade amerikanskan Coco Vandeweghe som besegrade Eugenie Bouchard, Kanada, med 6–4, 3–6, 7–5.
Murray möter 50-rankade Mischa Zverev, Tyskland, i herrarnas åttondel. Moskvafödde Zverev, som besegrade tunisiern Malek Jaziri med 3–1 (6–1, 4–6, 6–3, 6–0), har aldrig tidigare nått så långt i Australian Open.