Skrällen: Stjärnan klar för Södertälje

Här är Södertälje Kings nya drömvärvning.
Tobias Borg återvänder oväntat hem till Sverige och basketligan.
– Det är ingenting jag tänker gråta över, nu ska vi se till att visa vad vi kan den här säsongen, säger landslagsguarden.

Tobias Borg lämnade Södertälje Kings för Bilbao Basket efter SM-guldet 2014. Trots tre bra säsonger i den spanska högstaligan har landslagsguarden inte fått något utlandserbjudande han velat nappa på.
Nu är han i stället klar för comeback i Kings.

– Det har inte kommit så mycket utlandserbjudanden som var mitt mål. Jag kände att tiden började gå och jag har haft kontakt med Robban (Andersson, klubbchef) hela sommaren. Nu är det så kort tid kvar och det är dags att göra ett val och då känns det jättebra att komma tillbaka till Södertälje, säger han.

Är du besviken över att det inte dök upp något? 
– Nu när jag är här känns det bra, det känns tryggt. Jag kommer att ha en annan typ av säsong än tidigare, då har det varit att komma från bänken och göra grovjobbet. Nu har jag mycket självförtroende och får en stor roll som förhoppningsvis kan leda till något bättre sedan.

”Ser oss som guldfavoriter”

Södertälje, som redan har landslagsspelarna Nicholas Spires, Martin Pahlmblad och Adam Ramstedt i laget, får nu en supertrupp.
– Jag ser oss som guldfavoriter. Det är därför jag spelar, för att vinna SM-guld här. Coacherna får säga vad de vill men jag säger att vi vinner, säger Borg.

Kings hade fyra raka SM-guld, men i fjol bröt BC Luleå guldsviten.

Jämtland värvar finsk MVP

Även Jämtland Basket har gjort klart med ett supernyförvärv. Finske landslagsguarden Antto Nikkarinen, som blev MVP i finska ligan förra säsongen, är klar för Östersundsklubben.

– Med tanke på att Antto är på väg in i sin ”prime” i karriären och efter hans prestationer förra säsongen så är han förstås högprofilerad i Skandinavisk basket. Det hör inte direkt till vanligheterna att vi kan plocka över Finlands bäste spelare till Basketligan.  Vi har följt honom en längre tid och sett hans utveckling. Nu föll det sig så att Antto var sugen på att prova utlandsspel och då dök vår chans upp och vi kan väl säga att vi är rätt nöjda med den här rekryteringen, säger klubbdirektör Pecka Johansson i ett pressmeddelande.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.