”Mottagit ärende från en anonym anmälare”

Märkliga matchen utreds för matchfixning

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det känns ruttet”, sa Karlstad tränare Alexander Bugarski efter att Höllviken hämtat upp 3-7 till 7-7 mot topplaget Växjö och därigenom säkrat sin plats i SSL.

Nu utreds matchen för matchfixning.

”Vi har inlett en intern där vi samarbetar med Svenska spel”, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på Innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYR N
Höllviken klarade sig.

Det var ett resultat som fick många att höja på ögonbrynen när Höllviken lyckades säkra nytt kontrakt i SSL. Höllviken, som behövde en poäng för att behålla sin plats i högstaligan, hämtade upp ett fyramålsunderläge i den sista perioden mot topplaget Växjö – efter att 7–7-målet kommit med bara 45 sekunder kvar.

”Är fantastiskt konstigt”

I resterande del av ordinarie tid höll sedan Växjö, som behövde två poäng från matchen för att säkra andraplatsen i tabellen, bara i bollen utan att anfalla innan topplaget avgjorde i förlängningen efter att Höllviken tagit ut sin målvakt.

Karlstad åkte, i och med Höllvikens poäng, ur serien.

– Det är fantastiskt konstigt tycker vi. Jag har hört folk som sett matchen vad som hände och det är klart att man undrar vad det är som händer. Det känns inte riktigt, riktigt ärligt och det känns inte fair play. Vi ska inte bara skylla på det, det är vi som satt oss i situationen, men som läget är känns det väldigt konstigt, sa Karlstads tränare Alexander Bugarski till Sportbladet efter matchen och förklarade sin känsla som ”rutten”.

”En anonym anmälare”

Såväl Höllvikens tränare Ola Persson som Växjös Niklas Nordén dementerade å det kraftfullaste att matchen skulle vara uppgjord men nu har Svenska innebandyförbundet ändå bestämt sig för att utreda ärendet.

”Vi har mottagit ett whistleblowing-ärende av en anonym anmälare via RF:s (Riksidrottsförbundets) tipsfunktion”, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på Innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Enligt Radiosporten är det första gången svensk innebandy genomför en utredning kring matchfixning.

”Vi har inlett en intern där vi samarbetar med Svenska spel. Den räknar vi är klar om cirka en vecka och då vet vi om det blir något mer eller inget alls”, skriver Nurmi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM