Zlatan: Hade inte varit roligt åka ut nu

Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic klackade fram till Mata.
SPORTBLADET

MANCHESTER. Chansen att nå finalen i Europa League, Friends Arena och en plats i nästa års Champions League finns kvar.

Att prestationen från Manchester United att nå dit var rätt usel gick att se förbi.

– Det viktiga var att ta sig vidare, säger Zlatan Ibrahimovic.

Manchester Uniteds svenske stjärnanfallare spelade fram till Henrikh Mkhitaryans 1–0 på bortaplan mot Rostov i åttondelsfinalen av Eurpa League förra veckan (matchen slutade 1–1).

Zlatan Ibrahimovic klackade fram Juan Mata till matchens enda mål i returen på Old Trafford under torsdagskvällen i 70:e minuten.

Därmed är United vidare med sammanlagt 2–1.

– Det känns bra. Det var en stabil seger i dag. Vi hade 1-1 från första matchen och nu 1-0. Det var en lagseger. Det viktiga var att ta sig vidare och det gjorde vi. Det är vi glada för, säger Zlatan Ibrahimovic som stannade hos MUTV i den mixade zonen.

Juan Mata kunde bara tacka och ta emot när han stötte in 1–0 i öppet mål. Mittfältarens elfte mål totalt den här säsongen.

– Men om jag ska vara ärlig tror jag inte det var en passning från Zlatan. Han försökte göra mål där själv, säger Mata till Sportbladet.

Krampartat spel

Manchester United, som fram till segern mot Rostov hade tre matcher i följd utan vinst, fortsatte att spela krampartat. Stort bollinnehav mixades med emellanåt för lågt bolltempo framför ett tätt packat Rostovförsvar.

– Det var inte enkelt. De försvarade sig med många spelare och de var bra på det. Vi försökte behålla tålamodet, skapa chanserna och vänta på det rätta tillfället att göra mål.

– Vi hade otur under den första halvleken. I andra halvlek hade vi mer tur och gjorde målet, säger Ibrahimovic.

Zlatan var det stora undantaget från ett spelmässigt grått rödtröjat kollektiv.

Svensken dunkade ett stenhårt skott i stolpen, hade flera vassa avslut och framspelningar.

Zlatan kreativ

Det mesta som hände i kreativ väg gick genom Manchester Uniteds svenske superstjärna, som visar att formen håller i sig – kanske hela vägen till finalen av Europa League i Friends Arena 24 maj.

Lottningen av kvartsfinalerna sker 13.00 under fredagen.

– Oavsett vilket lag vi får så blir det inte enkelt. Alla lag som är kvar är bra. 

Zlatan medger att det hade varit förödande för Manchester United om de åkt ur Europa League mot Rostov.

United får inte tappa poäng för att ha chans på de fyra första platserna i Premier League som ger plats i nästa säsongs Champions League.

Men en finalseger i Friends 24 maj ger också en direktplats till den finaste klubblagstävlingen.

På tårna i EL

– Det här är en trofé vi vill vinna. Det har vi sagt hela tiden. Vi har Europa League och Premier League kvar att tävla i. Det hade inte varit roligt att åka ut i dag. Premier League hade inte varit lika spännande. När man är kvar i Europa League är man på tårna hela tiden när varje match gäller väldigt mycket, säger Ibrahimovic till MUTV i den mixade zonen.

Ett fåtal Unitedspelare valde att tala med media efter den knappa segern. Och några större diskussioner om de senaste dagarnas rubriker om var Zlatan Ibrahimovic spelar kommande säsong var det inte.

Försöker ni övertala honom att stanna?

– Det är Zlatans eget beslut. Men vi vill självklart att han stannar, säger Juan Mata till Sportbladet.