Brækhus överlägsen  – trots ”jättemissen”

Kunde förlorat sina bälten redan i bastun

SPORTBLADET

Cecilia Brækhus var överlägsen i stort sett över tio ronder och vann på poäng mot Klara Svensson.
Trots att hon dagen innan titelfajten stod för en ”jättemiss”, som norska superstjärnan själv kallar det.

Foto: Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN

Brækhus dominerade framför allt i de tre första ronderna innan Klara Svensson mer och mer släpptes in i matchen – men aldrig riktigt räckte till.

Efter matchen klagade också superstjärnan på att hon var helt tom på kraft från fjärde ronden och framåt på grund av de problem hon haft med förkylningar och bantning. Timvis av bastubadande på torsdagskvällen, för att ta det sista kilot för att klara invägningen, kunde ha stått henne dyrt erkände norskan efteråt.

– Det var en jättemiss att tömma mig på så mycket vätska som jag gjorde. Det är bara en jag kan tacka för att jag fortfarande är världsmästare, sa Cecilia Brækhus på presskonferensen efter stormatchen och syftade på sin tränare Jonathon Banks, som också var full av beundran för sin adept.

– En boxare som blir trött men ändå fortsätter att kämpa är den farligaste av alla. Cecilia är en sån, säger Banks enligt Dagbladet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

35-åriga Brækhus är trots ”bastutabben” alltjämnt obesegrad och behåller mästarbältena i organisationerna WBC, WBA, IBF, WBO och IBO.

– Det var en riktigt dålig dag i ringen som slutade bra, säger Brækhus.

ARTIKELN HANDLAR OM