Zlatan skräckexempel i Nederländerna

avAndreas Lillhannus

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic stängdes av i tre matcher för en armbåge på Tyrone Mings.

Nu används svenskens fula tilltag som ”bevismaterial” för att sänka ett straff i holländska ligan.

Foto: TT

Det var i ligamatchen mot Bournemouth som Zlatan Ibrahimovic hamnade rejält i luven med Tyrone Mings.

Mings trampade, i en tilltrasslad situation, Ibrahimovic i huvudet och svensken svarade med att sätta en armbåge i huvudet på Mings.

– Jag vill aldrig skada någon på planen. Mings hoppade in i min armbåge. Ni har tv-bilderna, det är bara att titta på dem, försvarade sig Zlatan.

I veckan kom dock beskedet att ”Ibra” stängs av i tre matcher, men armbågen används, redan nu, som ett exempel på hur armbågstacklingar bör bestraffas i andra ligor.

”Det där är en armbåge!”

I nederländska Eredivisie blev Feyenoord-mittfältaren Tonny Vilhena i veckan tilldelad en fyra matchers lång avstängning för just en armbåge.

Feyenoord var dock inte nöjda med domen och klubbens advokat, Joris van Benthem, försökte övertyga det holländska fotbollsförbundet om att sänka straffet – genom att visa bilder på Zlatans armbåge.

– Det där är en armbåge! Vilhena är inte Zlatan. Vissa spelare, som Zlatan i det här fallet, knyter sin näve och för sedan näven mot sitt bröst för att få ut så mycket kraft som möjligt. Det är stor skillnad mot vad vår spelare gör här, han hoppar och tittar sig inte ens omkring, menade advokaten, enligt Mirror.

Bilderna fyllde dock ingen funktion, då domen till slut landade på fyra matcher. Feyenoord toppar Eredivisie, med fyra poäng ned till Ajax, efter 25 omgångar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM