Kvartsfinalklart - och Dalen ratades igen

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Det är kvartsfinalklart i SSL.

Precis som ifjol så ville ingen möta Dalen.

– Vi tar det som något tecken på respekt, säger tränaren Jonatan Brolin.

Det var redan innan sista SSL-omgången klart vilka åtta lag som skulle gå till slutspel.

När slutomgången var klar så fick topplagen välja motståndare - och precis som ifjol så ville ingen möta Dalen. Umeålaget var över när Falun (Helsingborg), Växjö (Pixbo) och Mullsjö (Linköping) gjort sina val.

Därmed får regerande mästarna Storvreta ta sig an Dalen.

– Man kan inte snacka så mycket när man inte blev bättre i grundserien än vi blev, men att vi inte blev valda tar vi ändå som något tecken på respekt och att motståndarna tycker att vi varvat upp på slutet, säger tränaren Jonatan Brolin.

– Vi är ett rutinerat slutspelslag med bra erfarenhet.

”Orolig att Falun skulle...”

Målvakten Måns Parsjö-Tegnér om att laget inte blev valt i år heller:

– Tydligen ville ingen möta oss i år heller. Jag var ändå orolig att Falun skulle välja oss, säger han.

– Vi har gjort några rejäla plumpar mot dem, men när de valde Helsingborg så förstod jag att det var liten chans att någon annan skulle välja oss.

Hade Falun varit en nitlott alltså?

– Jag tycker att de har bäst spets och bredd och jag möter hellre något av de andra lagen.

Har poängövertag

Dalen har tagit sju av nio poäng mot Storvreta under säsongen.

– Vi brukar göra bättre prestationer mot topplagen. Vi har lyckats få bort deras storspelare, säger Parsjö-Tegnér.

Jonatan Brolin lyfter fram tålamod som en nyckel i matchserien.

– Jag tror det blir en fysisk matchserie och vi måste ha tålamod om vi ska slå ut Storvreta. Det här blir en serie som vi tålmodigt måste jobba oss igenom, säger han.

FAKTA

JONAS GUSTAVSSON TIPPAR KVARTSFINALERNA

Falun - Helsingborg 4–0: Helsingborg toppade tabellen vid juluppehållet men har sedan fallit som en sten och formen under 2017 har varit usel. Visst har skåningarna några spetsar i världsklass och SSL:s bästa målvakt i Jonathan Paulsson - men det räcker inte mot Falun som har världens bästa femma och ett klart bättre lag överlag.

Växjö - Pixbo 4–2: Pixbo har misslyckats kapitalt i slutspelet de två senaste åren och det finns inget som tyder på att det skulle bli annorlunda i år. Laget gjorde en bra höst men har dippat under våren. Samtidigt har succélaget Växjö gjort en väldigt homogen säsong och känns betydligt tyngre än motståndarna.

Mullsjö - Linköping 4–3: Den på förhand absolut hetaste och jämnaste matchserien mellan två lag som visat en hög lägstanivå under en väldigt lång tid. Detta kommer bli en jämn, fysisk och känslofylld serie och det skulle inte förvåna om det blir ett par sudden death-avgöranden fram till den sjunde matchen. Helt öppet - men Mullsjö tar det i kraft av hemmafördel.

Storvreta - Dalen 4–2: Storvreta, som vann guld ifjol, har inte imponerat i slutspurten av serien och har haft stort trubbel med Dalen under säsongen. Trots det går Uppsalalaget in som knapp favorit och lagets spets är trots allt betydligt vassare än Umeålagets och det bör ge utslag i slutändan.