Ingen bonus – då samlade fansen in

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:

Bonusen för serieseger drogs in.

Då visade Edsbyns supportrar klubbhjärta och har samlat in till en större summa än den uteblivna.

– Finner knappt ord, säger Edsbyns mittfältare Simon Jansson.


Se elitserien i bandy på Sportbladetplay.se


Direkt efter att Edsbyns IF säkrat seriesegern i elitserien i bandy i lördags startade klubbens supporterförening Edsbyn Red Farmers en insamling. Detta eftersom det nyligen avslöjades att vinstbonusen på 100 000 kronor till seriesegraren i såväl herrarnas som damernas elitserie uteblev.

– Det är ju typiskt. Jag tycker det är lite dåligt av svensk bandy att inte täcka upp det här. Det har varit en jättestor morot för klubbarna och ett välbehövligt tillskott, säger Edsbyn Red Farmers ordförande Clas Blom.

Svenska Spel stod tidigare för belöningen som nu har försvunnit. Men Edsbynsupportrarnas motivation att hjälpa favoritklubben finns kvar, på mindre än ett dygn hade de samlat in 50 000 kronor och i dag, onsdag, passerade insamlingen 100 000 kronor.

– Vi har engagerat oss förut, men jag trodde inte att det skulle gå så här fort. Det är ju otroligt, 700 av våra 1 000 medlemmar har skickat in pengar, det är viktigt att alla känner sig delaktiga. Det är här en jättestor grej, att få den här pushen till slutspel – att vi har en gemenskap där vi drar åt samma håll.

– Jag pratade med klubbens ordförande (Lars Lindh) och han var mäkta imponerad. De hade ju inte budgeterat för det här så det blir ju grädde på moset.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Edsbyns mittfältare Simon Jansson.

”Finner knappt ord”

Även laget är imponerat över supportrarnas initiativ, och spelarna själva bidrog också till insamlingen.

– Det här helt fantastiskt, jag tror det är få supporterföreningar, även i övriga idrotter utanför bandyn, som har så stort driv och engagemang som Red Farmers. Man är oerhört glad och finner knappt ord, men på något sätt är man inte överraskad, för är det några som ska klara det så är det Red Farmers, säger mittfältaren Simon Jansson.

Sportbladet sänder elitserien i bandy, på fredag ställs seriesegraren Edsbyn mot Åby/Tjureda i sista omgången som du ser här.


Se fredagens matcher på Sportbladetplay.se:

19.00: (18.45): Edsbyns IF-Åby/Tjureda IF

19.00 (18.45): Villa Lidköping BK-Sandvikens AIK/BK

19.00 (18.45): Hammarby IF-Frillesås BK

19.00 (18.45): Bollnäs GIF-IK Sirius

19.00 (18.45): IFK Vänersborg-Vetlanda BK

19.00 (18.45): IFK Motala-AIK Bandy

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM