Alexander Isak

Isak: ”Dortmund är mitt förflutna och inte min framtid”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Alexander Isak vill inte tillbaka till Borussia Dortmund.

Det avslöjar han i en exklusiv intervju med Sportbladet.

– Jag har ingen som helst tanke på att gå tillbaka dit, säger han.

När Dortmund sålde Alexander Isak till Real Sociedad i somras skrevs det in en option i kontraktet. Den tyska storklubben kan köpa tillbaka den svenske stjärnan för 30 miljoner euro. Efter 20-åringens succévinter började ryktena genast snurra om att Dortmund ville värva tillbaka anfallaren. Men många har missat det finstilta i kontraktet. Alexander Isak måste själv godkänna en sådan övergång. För Sportbladet slår anfallaren fast att det överhuvudtaget inte är aktuellt.

– Jag är fullt medveten om optionen mellan klubbarna, säger Isak och fortsätter:

– Allt jag kan säga är att Dortmund ligger i mitt förflutna och inte i min framtid. Jag trivs väldigt bra där jag är och har ingen som helst tanke på att gå tillbaka dit. Mitt enda fokus nu är Real Sociedad, säger Alexander Isak.

Berätta vad du tycker om den spanska ligan efter ett halvår där.

– Det är en väldigt rolig och utvecklande liga med ett spelsätt som passar mig och min spelstil. Det finns många roliga lag och fina arenor samtidigt som det är tufft motstånd och många utmaningar, säger Isak. 

”Självklart lättare för mig”

När Real Sociedad mötte Barcelona slog Isak till med 2-2 målet. Det blev startskottet för några galna veckor för 20-åringen. Alexander Isak bombade in tolv mål på tolv tävlingsmatcher och blev den hetaste spelaren i Spanien. Målformen kulminerade med två mål mot Real Madrid och det avgörande segermålet i derbyt mot Athletic Bilbao. Real Sociedad har ofta kommandot i matcherna och Isak känner att det stora bollinnehavet, laget har näst mest i ligan, gynnar honom som anfallare.

– Självklart blir det lättare för mig att spela när laget äger mycket boll, det passar mig. Det är bra för oss alla egentligen. Det visar på mod att vi har ett så ungt lag som vill spela fotboll. Det är riktigt kul och vi ska fortsätta så, säger Alexander Isak.

Du har startat mot de tre bästa klubbarna i Spanien (Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid). Vilken match var tuffast?

– Det är tre otroligt tuffa matcher, det hänger också mycket på hur laget presterar, säger Isak och funderar innan han avslutar:

– Vi gjorde ju väldigt bra matcher när vi vann mot Real Madrid och Atlético och sen kryssade vi ju mot Barcelona. Men om jag måste välja så blir det matchen Barcelona. Det var riktigt tufft.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

16.00: Se Isaks Real Sociedad mot Leganes i Copa del Rey

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Isak

Real Sociedad

Borussia Dortmund

Fotboll