Kappelin vinnare i målvaktsmatchen – Kristianstad klart för semifinal

Målvakten Tobias Thulin höll länge RIK kvar i matchen.

Men motståndarkollegan Richard Kappelin var ännu bättre – och blev även målskytt när IFK Kristianstad blev semifinalklart efter 25–22.

– Jag känner bara tomhet nu, säger Thulin till CMore.

De båda lagen hade hittills bjudit på tre jämna kvartsfinaler. Men i Scandinavium visade regerande mästarna IFK Kristianstad under ledning av tidigare RIK-profilen Ljubomir Vranjes att de var klassen bättre.

RIK-målvakten Tobias Thulin, som är klar för en flytt till SC Magdeburg, såg länge till att Kristianstad inte kunde dra iväg för långt i målprotokollet.

Kappelin målskytt

Men efter en jämn inledning gick gästerna ifrån till 12–7 i paus. Kristianstadssegern stannade vid avstannade 25–22 med Emil Hansson som sexmålsskytt.

RIK fick aldrig chansen att komma ikapp när Richard Kappelin storspelade mellan stolparna för IFK Kristianstad och kom upp i 54 i räddningsprocent.

Kappelin noterades dessutom i målprotokollet med sitt långkast till 19–12 efter 46.12.

För Thulin var det sista matchen med gänget.

– Det är blandade känslor. Det ska bli kul att åka ned, men just nu känner jag mig mest besviken, säger RIK-målvakten till CMore efter 1–3-förlusten i kvartsfinalserien.

Väljer semimotståndet

– Vi slarvade mycket. Vi hade många bra lägen där vi gjorde det enkelt för deras målvakt, säger Thulin. Vi kunde tagit någon match mer mot Kristianstad, men som helhet kan vi gå hem med huvudet högt.

IFK Kristianstad får själva välja vilka de vill möta i semifinalen: antingen klara Sävehof eller vinnaren mellan Ystad-Alingsås.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.