NBA-stjärnan tränade med Djurgården

James Scott, Charles Barton och Jimmy Butler på Barton Clinic.
James Scott, Charles Barton och Jimmy Butler på Barton Clinic.

Han är en av de största stjärnorna i NBA.

I går tränade Miami Heats Jimmy Butler med Djurgården i Brännkyrkahallen.

– Det var en av de bästa upplevelser jag haft inom basketen, säger tränaren Charles Barton. 

Miami Heats Jimmy Butler har blivit uttagen i NBA:s All Star-lag fyra gånger och rankas som en av de bästa spelarna i ligan. 

Under fredagen dök 29-åringen oväntat upp i Brännkyrkahallen i Stockholm. Stjärnan flög in med sitt privatplan för "Barton Clinic" som arrangeras varje år av Stockholm Basket och Charles Barton som också är tränare i Djurgården.

– Jag visste att han skulle komma, men jag visste inte hur hans schema skulle se ut. Jag ville att det skulle bli en överraskning för de som alltid stöttar det här projektet och plötsligt var han vara där, säger Barton.

”Ingen visste”

Butlers personliga tränare James Scott har varit på Bartons Clinic tidigare och deltog även i år. Det var under hans föreläsning som stjärnan dök upp.

– James sa att han hade en speciell gäst och helt plötsligt var han där och tränade med barnen. Ingen visste att han skulle komma. Han är helt otrolig, säger Barton.

Hade privat träning

Butler var med och visade några övningar och hade sedan en frågestund tillsammans med Barton och James på över en timme. 

Tidigare under fredagen passade han dessutom på att göra ett träningspass med Djurgården som precis har tagit steget upp i basketligan. 

– Han sa att han ville ha lite sparring och frågade om jag kunde fixa tio killar så klockan sju på morgonen körde vi en privat träning med honom. De spelade och avslutade med en mot en och lite skotträning. Hans förmåga att komma in och gå ner till deras nivå var otrolig. Det var en av de bästa upplevelser jag haft inom basketen, säger Barton.

Butler gick till Miami från Philadelphia 76ers i somras och är den stora stjärnan som ska leda laget den här säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.