Skrällen: Han ska leda svensk innebandy

För tre år sedan var han vd i ett stormigt AIK Fotboll.

Nu är Mikael Ahlerup ny generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

– Möjligheterna till utveckling och de utmaningar innebandyn står inför lockar mycket, och är något jag har erfarenhet av från tidigare uppdrag, säger Ahlerup i ett pressmeddelande.

Mikael Ahlerup.
Mikael Ahlerup.

I augusti 2015 tillträdde Mikael Ahlerup, 57, som ny vd för AIK Fotboll. En position han sedan hade i lite mer än två år.

Under de åren stormade det rejält kring klubben och i november 2017 fick Ahlerup sparken.

En kort sejour som vd i Dalkurd följde innan Ahlerup nu sadlar om. Idag meddelades det att han blir ny generalsekreterare för det Svenska Innebandyförbundet.

Stökiga år i AIK

Det stormade rejält i AIK under Ahlerups tid i klubben. Polisanmälningar om hot och trakasserier gentemot medarbetare blandades med Ahlerups egna konflikter med personer både i och runt om föreningen.

Under våren 2017 meddelade AIK Fotboll att man skulle slopa tjänsten som vd och övergå till att ha en klubbdirektör.

Ahlerup fick sparken och någon månad senare presenterades han som ny vd för Dalkurd. Inte heller det blev någon succé och ett halvår senare lämnade han in sin avskedsansökan.

Ny roll inom innebandyn

Idag meddelade Svenska Innebandyförbundet (SIBF) att man tillsätter Ahlerup som ny generalsekreterare. Ett uppdrag som han påbörjar i juni.

– Jag är oerhört stolt och glad att få möjligheten att tillsammans med styrelsen, medarbetarna på förbundet, de 21 distrikten ute i landet och Föreningen Svenska Superligan leda Svensk Innebandys framtida utveckling, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För mig är innebandy en idrott för alla, en välkomnande rörelse där alla får och kan vara med. Från barn, ungdomar och motionärer till elit och landslag. Möjligheterna till utveckling och de utmaningar innebandyn står inför lockar mycket, och är något jag har erfarenhet av från tidigare uppdrag, säger Ahlerup.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.