Ny pallplats för Felix Rosenqvist i IndyCar

Slutade tvåa i Grand Prix of Portland

Uppdaterad 2019-09-02 | Publicerad 2019-09-01

Felix Rosenqvist tog en pallplats - igen.

Han var tvåa i Grand Prix of Portland.

Det ger honom goda möjligheter att vinna priset som mästerskapets bästa nykomling.

Felix Rosenqvist inledde Grand Prix of Portland från ruta fem och han lyckades undvika den masskollision som ställde till stora problem för flera förare redan under inledningen av loppet. Svensken fortsatte att köra bra och jagade Will Power som tog hand om ledningen. Han fick chansen i samband med en omstart fem varv från mål, men han lyckades inte hota den erfarne Power som vann loppet.

– Det var ett tufft race där Rosenqvist pressade mig hela tiden, säger Will Power efter sin 37:e seger i IndyCar.

– Jag är helt slut mentalt.

Rosenqvist slutade tvåa och Alexander Rossi trea före Colton Herta som var fyra i mål. Josef Newgarden var femma i mål och behåller ledningen i mästerskapet, 41 poäng före Alexander Rossi.

– Jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra lopp idag. Det räckte nästan till seger, men en andraplats är ett starkt resultat. Jag är nöjd, säger Felix Rosenqvist.

– Vi var väldigt, väldigt starka på de röda [mjuka] däcken, men Penske och Will Power var lite bättre på de svarta [hårda].Jag tror att det var där de vann racet idag. Hur som helst, vi klättrade från P5 till P2 och fick med oss många viktiga poäng, så det var en bra dag. Vi har fortfarande en chans kvar att ta en seger i år och det är det jag kommer att fokusera på under de kommande veckorna inför finalen.

I och med att Rosenqvist tog andraplatsen, samtidigt som Santino Ferucci parkerade bilen innan målgång, tog svensken tillbaka ledningen i rookiemästerskapet. Där han nu har 26 poäng tillgodo på amerikanen. Nu återstår bara inför finalen - där det delas ut dubbla poäng.

Marcus Ericsson gör comeback på Lagnua Seca

Marcus Ericsson körde inte söndagens deltävling, han i Belgien som tredjeförare för F1-teamet Alfa Romeo.

– Jag fick besked om att Kimi Räikkönen inte skulle kunna köra och att det var därför de behövde Marcus. Sedan åker han dit, men utan att ens få chansen att köra, säger Marcus Ericssons teamchef Sam Schmidt till motorsport.com.

– Han var rätt förbannad för han ville vara här och han har kört bra den senaste tiden. Därför är vi också besvikna. Men vi ville göra Alfa en tjänst och det är ingen stor grej eftersom han bara är 17:e i mästerskapet och vi ville vara snälla.

Säsongsfinalen av IndyCar avgörs på Laguna Seca den 22 september. Då är Marcus Ericsson tillbaka i sin SMP- bil.

Andra andraplatsen för Felix Rosenqvist 2019