”Hade varit coolt att få den upplevelsen”

Jack Hermansson.
Jack Hermansson.

Han ska gå en UFC-match.

Han vet inte var, han vet inte när.

Han vet inte mot vem.

Men det lutar mot att den kan avgöras på en privat hyrd ö.

– Det hade varit coolt, säger Jack Hermansson.

Egentligen skulle svensken Jack ”The Joker” Hermansson mött Chris Weidman, tidigare världsmästare i mellanvikt i MMA-organisationen UFC, i början av maj. Med anledning av coronaviruset flyttades galan till juni, men sedan har den plockats bort från kalendern.

Hermansson, som bor i Norge, måste trots det fortsätta förbereda sig för fight som är inskriven i kontraktet – även om ingen av de väsentliga detaljerna är bestämda.

– Det är ju lite strängare restriktioner här i Norge än i Sverige, träningscentret är stängt, så det blir många utomhusträningar. Det känns som om jag tränar med öppet sinne för teknisk utveckling i stället för att spika in mig mot en motståndare eller formtopp, säger Jack Hermansson till Sportbladet.

Från och med i natt avgörs UFC-fighter igen efter två månaders uppehåll. Organisationen har fått tillåtelse och i Vystar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida, kommer tre galor att arrangeras under den kommande veckan utan publik. Men endast amerikanska fighters kan delta, och för att kunna erbjuda tv-tittarna internationella utövare i oktagonen har UFC:s president Dana White en annorlunda lösning.

”Supercoolt”

Flyga dem till en privat ö. White lade fram förslaget i april men fick då backa när sändande tv-kanalen ESPN sade ifrån. Nu är nya planen och hans förhoppning att arrangera galor på ön, vars koordinater hålls hemliga, från och med juni.

– Det hade varit coolt. När det finns ett nytt koncept av någonting så vill folk se vad det är. Det har ju fått mycket uppmärksamhet och jag skulle gärna ha den upplevelsen, säger Hermansson.

– Det är något romantiskt över det. Jag har ingen aning om det är försvarbart, men det är ju supercoolt och kommer att bli en succé om han får till det, säger Waldo Zapata som är MMA-expert på Nent Group, Viasat.

Hermansson, rankad sexa i världen, ska nu ansöka om nytt visum för att ha möjligheten att resa, oavsett var, när eller vem han ställer sig mittemot i oktagonen.

– Jag vill möta de bästa, jag vill möta mästaren (Israel Adesanya) men en möjlig motståndare är britten Darren Till (rankad femma). Men främst vill jag ha lite mer information om ”fight island” kan börja.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN