Samuelssons formbesked: ”Det här man vill visa”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastian Samuelsson var i en klass för sig i Dala-Järna. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sebastian Samuelsson var i en klass för sig i Dala-Järna. Arkivbild.

Äntligen har Sebastian Samuelsson prickat rätt.

Skyttet fungerar bättre än någonsin – någonting han visade prov på under rullskidskytte-SM i Dala-Järna.

– Det var häftigt att skjuta noll-noll, det är inte varje dag man gör det men förhoppningsvis blir det lite oftare än jag gjort innan, säger Samuelsson.

Sebastian Samuelsson var överlägsen när skidskyttesäsongen smygstartade med SM i rullskidskytte i Dala-Järna. Han var den enda som sköt fullt i både liggande och stående och var nästan en minut före tvåan Martin Ponsiluoma (tre bom) i mål.

– Det är det här man vill visa, åkningen är en sak – det känns inte som det viktigaste egentligen, men att få träna på att tävla och skjuta noll-noll känns jättebra, säger Samuelsson till TT direkt efter målgång.

– Jag var ganska nervös i dag, man vill visa framför allt för sig själv att man kan.

Fokus på skyttet

Samuelsson har, precis som inför förra säsongen, lagt ner ett stort jobb på skyttet inför den här säsongen. Fjolårssäsongen blev dock inte alls vad han hoppades på, men i år känns det annorlunda. Det är inte längre "tur eller otur" om han träffar, som han själv beskriver det.

– Det kändes som att jag la ner jättemycket jobb förra året som jag inte fick ut någonting av. Men jag tror att jag kanske var lite naiv i hur snabbt jag trodde det skulle gå, och jag tror att nu i år sitter det på ett betydligt bättre sätt, säger Samuelsson.

”Världsklass”

Skyttetränaren Johan Hagström var nöjd med det han såg:

– Det är världsklass. Det går inte att göra så mycket bättre, perfekt. Snabbt, bra och skotten satt jättebra, säger han.

TT: Är det en säkrare Sebastian på vallen i år?

– Ja, just nu i alla fall. Just nu är han bättre än någonsin. Men det är inte världscupen än.

Torstein Stenersen blev trea med tre bom.

Publicerad:

LÄS VIDARE