Elias Ymer: "Jag var inne i zonen"

avTT

Foto: Bildbyrån

Elias Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering. Den svenske 23-åringen slog brasilianaren Thiago Monteiro över tre set med siffrorna 6–3, 2–6, 7–5.
– Jag var inne i zonen. Allting blir så öppet. Jag visste precis vad jag skulle göra, säger den lycklige vinnaren.

Det blev en skön revansch för Elias Ymer när han i första omgången i Båstad kunde slå tillbaka Thiago Monteiro på centercourten. Förra året gav den 88:e rankade brassen Ymer respass direkt. Men det var en annan Elias Ymer som klev ut på banan och tog revansch.
– Att jag vann den här matchen var starkt. Det ger mig jättemycket självförtroende, säger han efter matchen.
Efter segern prisade han sin lillebror Mikael som dagen innan också tagit sig vidare till andra omgången.
– Jag var bara så grymt imponerad av hans insats. Alejandro Davidovich Fokina spelade topp-20 tennis. Men hur Mikael stannade kvar i matchen och höll uppe det mentala är imponerande. Han jobbade ner honom.
– Jag fick en boost av hans seger. Jag tänkte hela tiden "kan din lillebror göra det så kan jag". Han hjälpte mig.

Bröt tidigt serven

Elias Ymer bröt tidigt brassens serve och kunde ta hem första set. I andra hade Ymer breakboll fram till ledning 3–2. Men Monteiro redde ut stormen och bröt i stället svenskens serve fram till 4–2. Sedan kunde brasilianaren gå fram till setseger.
– Jag blev lite trött i andra set. Men det är så det är, det går upp och ner.
Tredje set blev en batalj med flera långa spektakulära slagdueller. Spelarna följdes åt fram till 5–5. Men i brassens sista servegame plockade Ymer fram ny styrka.
– Jag var inne i zonen. Det är svårt att förklara. Jag tänker ingenting, jag bara slår. Jag hade inte ens puls. Jag är så lycklig att jag fick visa upp det här i Båstad, säger han.

"Som att möta en pitbull"

Elias Ymer låg under 0–30 men vände och bröt brassens serve fram till 6–5 och kunde sedan serva hem matchen. Och revanschen var fullbordad.
I nästa omgång ställs Elias Ymer mot Joao Sousa från Portugal, rankad 54:a. Matchen spelas på torsdag.
– Det är som att möta en pitbull. Han har slagit mig tre gånger. Men jag ska ge allt i den matchen och kriga för varje boll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elias Ymer