Stjärnan kraschar för mycket – får sparken

avTT

Foto: Micke Fransson
Kris Meeke kraschar för mycket och får därför lämna rallystallet Citroën. Arkivbild.

Den brittiske rallyföraren Kris Meeke får sparken från sitt stall Citroën – med omedelbar verkan. Anledningen: han kraschar för mycket.

Kris Meeke värvades som fabriksförare till Citroën i fjol när stallet gjorde en ny rallysatsning, men han slutade först som sjua i sammandraget och den här säsongen har inte börjat bättre. Meeke ligger åtta i VM-tabellen.

Meeke har dessutom varit inblandad i en rad krascher med sin bil. I förra helgen fick han föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter en våldsam krasch under VM-rallyt i Portugal.

Och nu har stallet fått nog.

"Det var inget lätt beslut att fatta, för det berör en förare och en kartläsare, men det beror till största delen på säkerhetsfrågor som är viktiga för mig som stallchef. Vi har kommit till slutsatsen att detta beslut måste fattas som en förebyggande åtgärd", skriver stallchefen Pierre Budar i ett uttalande, som citeras av motorsportsajten Autosport.

Stallet skriver i uttalandet att Meeke får sparken: "på grund av ett osedvanligt högt antal krascher, några av dem riktigt allvarliga och vilka kunde ha fått allvarliga konsekvenser för personalens säkerhet".

Citroën tillägger att Meeke tagit för stora risker med sitt sätt att köra.

Irländaren Craig Breen ersätter Meeke i nästa VM-rally i Italien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport