Indiska affärsmannen om Blåvitt: ”Hade älskat att investera..:”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Blåvittpodden

Prashant Agarwal beskriver sin förtjusning till IFK Göteborg som "kärlek vid första ögonkastet".

I Blåvittpodden berättar den indiska affärsmannen öppenhjärtligt om viljan att bidra till klubben.

– Jag gör mina investeringar där jag har mitt hjärta, säger han.

I intervjun berättar han också om sina tankarna kring en export av allsvenskan.

Han beskrivs som en kreativ affärsman och hans namn har dykt upp kring svensk fotboll de senaste åren. 

Prashant Agarwal kom till Sverige 2011 när han träffat sin blivande hustru och nu bor han i Göteborg delar av året.

Han har ett tungt bagage med meriter och internationellt engagemang bland annat inom i IT- och utvecklingsbranschen, sportslig infrastruktur och har en bred erfarenhet av tv-intäkter.

Fram till januari i fjol var han dessutom president för den indiska klubben Delhi Dynamos FC som tränades av brassen Roberto Carlos.

I Blåvittpodden klarnar bilden av Prashant Agarwal när han berättar om sin uppväxt, sin relation till fotboll, hur han via de första förälskelserna i AC Milan och Real Madrid fann IFK Göteborg under 90-talet. Det klickade under klubbens spel i Champions League 1994/1995.
Han berättar att han fastnade för Stefan Pettersson och Jesper Blomqvist.

– Jag minns fortfarande matchen de spelade på Ullevi mot Man United. Även de högt profilerade spelarna som Giggs och Cantona spelade. Det var därför jag var så lycklig. Alla spekulerade i att IFK inte ens skulle klara sig genom gruppspelet och till allas förvåning toppade de tabellen med, vad var det, nio poäng, säger han.

”Skulle älska att investera”

De senaste åren har banden med IFK Göteborg blivit mer konkreta och tajtare. IFK Göteborgs ordförande Mats Engström bekräftade för Fotbollskanalen tidigt i maj att han hade haft möte med Prashant Agarwal och diskuterat framtida sponsoruppdrag.

Han själv har kommenterat uppgifterna för Göteborgs-Posten, men berättar mer utförligt i det nya avsnittet av Blåvittpodden.

–  Jag gör mina investeringar inte bara i syftet att tjäna någonting, jag gör mina investeringar där jag har mitt hjärta.  Jag skulle älska att ha möjligheten att investera (i IFK Göteborg), när tiden är inne men samtidigt ha en känsla av att fansen gillar det och att folk välkomnar det. Jag vill inte forcera någonting här, jag finns här och kommer att spendera resten av mitt liv här, säger han och påpekar han:

– Jag fortsätter gärna den här resan på ett eller annat sätt med IFK.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Vill bidra

Exakt hur investeringarna - om det handlar om rena sponsorpengar eller mer riskkapital för utveckling – skulle kunna se ut förblir han dock mindre konkret med.
– Jag kan tyvärr inte gå in på någonting specifikt. Det beror inte på att jag inte vill avslöja vad vi diskuterar, det är rent ur ett professionellt perspektiv en aspekt jag hoppas att alla kan respektera.

– Men ja, jag är verkligen angelägen om se om jag kan bidra eller hjälpa klubben på något sätt, säger han.

– Jag ser en stor potential i klubben. Varje gång jag tänker på IFK minns jag på det där gruppspelet i Champions League och det är det som påminner mig, att inte glömma av dagen då jag blev förälskad i den här klubben.

I intervjun ger den indiska affärsmannen och fotbollsälskaren också sin syn på allsvenskan, seriens i hans ögon unika drag och hur ligan skulle kunna växa ekonomiskt inte minst sett till tv-intäkter. En idé är allsvenskan på export.

– Jag tror ingen ens tänkt på att ta allsvenskan, eller designat den ens för att passa den internationella marknaden.

Kan du vara den personen?

– Varför inte? Jag skulle älska att ge mig in i de aspekterna, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM