Drömmer om SM-guld – från jumboplatsen

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Foto: PER KARLSSON / BILDBYR N

Masarna har fått en mardrömsstart på säsongen

Målet är SM-guld, men Masarna har inte glänst under säsongsinledningen.

Efter chockförlusten mot Lejonen, 36–54, ligger Avestaklubben sist i tabellen.

– Jag ska åka hem, bryta ihop och komma igen, säger lagledaren Stefan Bäckström.

Masarna åkte på en rejäl smäll mot mästarlaget Smederna (35–55) i den förra omgången och vände andra sidan till när Lejonen kom till Brovallen.

36–54 inför hemmapubliken är siffror som smärtar. Till saken hör att gästerna, från Gislaved, inledde säsongen med tre raka förluster.

– Vi fick storstryk av ett bättre och mer motiverat gäng. Det var jämnt fram till pausen, men sedan tappade vi och det har vi gjort i varenda match trots att vi har en bra uppställning. Efter pausen (10 heat) ska vi ta många poäng men det har blivit precis tvärtom, säger Stefan Bäckström till Sportbladet.

Heatledarna svek

Masledaren var väldigt besviken efter matchen, inte minst på lagets två största stjärnor. Dubble världsmästaren Tai Woffinden, som ligger tvåa i årets VM-serie, tog bara fem poäng och Antonio Lindbäck bidrog med sex.

Dessutom blev Przemyslaw Pawlicki, med sina åtta poäng, förnedrad i prestigemötet med lillebror Piotr, som körde in 14 för Lejonen.

– Heatledarna underpresterar och det är inte okej. Dem kan jag begära mer av, men det är inte en som är dålig. Det är hela laget. Vi får inte till starterna och det är mycket som studsar mot oss, säger Stefan Bäckström.

Masarna tvingades skänka bort poäng i reservheaten då Emil Millberg kraschade i sitt första framträdande och inte kunde fullfölja matchen på grund av en lårkaka.

”Ska vända på det negativa”

Både förare och ledare i Masarna pratade om SM-guld inför säsongen, och det målet gäller fortfarande.

– Kör man i elitserien kör man för SM-guld. Annars kan man lika gärna stanna hemma. Dessutom har vi ett så pass bra lag att vi ska vara med i slutspelet. Vi ska vända på det här negativa, säger Stefan Bäckström.

I Hallstavik var Rospiggarna illa ute mot skadedrabbade Västervik, som tillämpade rider replacement för Peter Kildemand. Smålänningarna ledde efter sju heat, men hemmaförarna tog sig samman och vann med 48–42.

Publicerad: