Basket

Wade skadad – då tog Detroit chansen

SPORTBLADET

Tvingade fram en sjunde och avgörande match i semin

Ingen Dwyane Wade, ingen seger för Miami Heat. En revbensskada tvingade Miamis unga stjärna att vila i den sjätte semifinalen mot Detroit. Trots en het Shaquille O'Neal fick Miami storstryk med 91-66.

- Dom är ett helt annat lag utan Wade, säger Detroits Rasheed Wallace.

Detroits Ben Wallace dunkar medans Miamis Shaquille O'Neal tittar på.

Detroits Ben Wallace dunkar medans Miamis Shaquille O'Neal tittar på.

Foto: AP

Miami ledde med 3-2 i matcher inför nattens bortamöte mot Detroit. Seger och favorittyngda Miami hade varit i final, förlust och det skulle bli en osäker sjunde och avgörande match på måndag.

Men matchen avgjordes redan innan uppkast.

Miamis stjärnguard Dwyane Wade fick nämligen byta om från uppvärmningskläderna till vanliga kläder igen. En skada på revbenen från senaste matchen visade sig göra för ont för att han skulle kunna spela.

- Det var väldigt uppenbart att Wades frånvaro påverkade matchen. Han är inte bara en väldigt bra spelare, han gör alla andra bättre också, säger Detroits coach Larry Brown.

Wade har snittat 30 poäng per match mot Detroit. Nu lyckades ingen annan kliva fram och fylla luckan. Istället blev det storstryk med 25 poäng. Det var bara match i en period.

- Vi slängde bort för många bollar. Vi lyckades inte vårda bollen, det gav Detroit många enkla poäng, säger Shaquille O'Neal som gjorde 24 poäng och tog 13 returer.

Det var bara tredje matchen den här säsongen som Miami gjorde under 80 poäng.

Samtliga har varit mot Detroit.

Nu väntar en sjunde och avgörande semifinal i Miami på måndag. Mycket pekar på att Wade är tillbaka på planen då och för regerande mästarna Detroit väntar en mycket svår uppgift. Bara 16 gånger i NBA:s historia har ett bortalag vunnit den sjunde och avgörande matchen i en slutspelsserie.

- Allt jag vill är att mina spelarna ska ha kul på måndag. Jag vill inte att någon ska vara nervös. Om vi bara går i matchen, har kul och gör vårt bästa blir det bra, säger Detroits coach Larry Brown.

Thomas Arnroth

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket