Legendarens son klar för F1

SPORTBLADET

”Härligt om familjen kunde vinna VM igen”

Mästare i år - F1-förare i vår.

Nico Rosberg har blivit garanterad ett kontrakt med Williams.

- Det vore härligt om familjen kunde vinna VM för Williams igen, säger Nico Rosberg.

Foto: I PAPPA KEKES FOTSPÅR Nico Rosberg kommer att köra formel 1 för Williams - precis som hans pappa gjorde när han vann VM 1982.

Williams tekniske direktör är bara en av många som imponerats av världsmästare Keijo "Keke" Rosbergs son. I år vann han GP2 och till våren ska hans dröm om formel 1 slå in.

- I början av veckan talade Frank Williams om för mig att jag är en av förarna i Williams team 2006, säger Nico Rosberg till BBC.

- Så jag är i alla fall en testförare, men förhoppningsvis tar jag även förarplatsen. Det kommer att beslutas inom någon vecka.

Sedan BAR-Hondas Jenson Button löst sig själv ur det kontrakt han hade med Williams så finns det en förarplats ledig bredvid Mark Webber.

"Tidigt utvecklad"

I årets två sista lopp har australiensaren fått sällskap av testföraren Antonio Pizzonia och han tillsammans med Nico Rosberg och ytterligare en förare, troligen Anthony Davidson, slåss om den lediga platsen.

- Nico är fortfarande ung, men han är tidigt utvecklad. Som jag ser det är han favorit till den andra förarplatsen, säger Mark Webber till F1-total.

Keke Rosberg blev världsmästare med Williams 1982 och sedan hans son var stor nog att sätta sig i go-carten har han stöttat satsningen och självklart har han haft en stor betydelse för Nicos utveckling.

-Vi träffade Nico första gången när han var 17 år och allt för ung för F1, men redan då gav han ett äldre intryck. Han är en av de smartaste förarna jag träffat i sin åldersgrupp, då menar jag hans tekniska förståelse, känslan för däcken. Han har en bra känsla, säger Sam Michael från Williams.

Lyckad kombination

I Nico Rosbergs kontrakt står det att han får bryta samarbetet om han blir garanterad en förarplats i något

annat stall, men själv är han säker på att Williams är rätt.

-Jag är förberedd till 110 procent, säger han enligt F1-total.

- Det vore härligt att köra för Williams, då är det återigen kombinationen Williams-Cosworth-Rosberg och för 24 år sedan var det världens bästa kombination. Det vore härligt att göra det igen. Då skulle pappa vara stolt över mig.

Vann serien under F1 i år

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport