Alla vill knocka mig vid pokerbordet

SPORTBLADET

Snart har jag varit världsmästare i ett år.

Det har förändrat mitt liv och mitt spel.

Vid pokerbordet vill alla bluffa och knocka mig.

Det finns en sådan i varje familj. Den man verkligen vill klå.

Kanske är det morfar som är oslagbar på schack eller mamma som alltid vinner när man spelar alfapet eller kanske lillbrorsan som spelar genialisk backgammon.

Alla förstår vi hur härligt det skulle kännas att besegra sådana motståndare.

Just för tillfället, i pokervärlden, är jag den killen.

Olika konsekvenser

Efter att ha lyckats vinna poker-VM, WSOP, förra sommaren har jag blivit en pokerkändis, med både positiva och negativa konsekvenser.

Förutom att få lämna finalbordet 7,5 miljoner dollar rikare har många nya möjligheter öppnats för mig.

Jag får resa världen över och ge intervjuer, träffa mängder med intressanta människor – och spela otroligt mycket poker.

Om jag bara kunnat ta med mig min familj överallt dit jag åker känns det som om jag skulle kunna hålla på så här i flera år till.

Så jag klagar verkligen inte. Men kändisskapet har som oftast en baksida och så även i det här fallet.

Bara det att jag innehar WSOP-titeln har förvandlat mig till ett mycket hett villebråd för spelare över hela världen. Jag är killen alla vill klå.

Självklart egentligen – innan jag själv vann titeln hade jag nog kunnat ägna timmar åt att skryta för vem som helst om jag hade lyckats slå den regerande mästaren?

Men dessvärre innebär detta att när jag spelar känns det som om det är jag mot hela bordet.

Svårt spela mitt eget spel

Ni skulle inte tro det var sant om jag berättade vilka otroliga spel jag konfronterats med.

Vissa kan gå till vilka ytterligheter som helst för att försöka bluffa mig eller ännu hellre knocka mig. Och även om detta beteende ger mig många fina möjligheter att bygga upp min stack gör det samtidigt svårare för mig att spela mitt spel eftersom alla omkring mig agerar så irrationellt.

Hur som helst har mitt spel funkat bra hittills i år och efter en mycket hektisk säsong med EPT, WPT och ett antal specialturneringar har saker och ting börjat lugna ned sig.

Nu väntar vi alla med spänning på årets stora händelse – WSOP.

Joe Hachem

Varje torsdag turas de tre senaste årens pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sportbladet. Alla tre spelar för Pokerstars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker