”Damhockeyn är en garanterad svensk medalj”

SPORTBLADET

Men många eftersnackare saknar tacklingar

Sverige utklassade Italien med 11-0 i dagens match. Storfavoriter till guldet i OS är Kanada och USA. Sverige och Finland kämpar om bronset.

Alltför dålig konkurrens, tyckte dagens eftersnackare. Men en säker svensk bronsmedalj.

”Självklart ska de få vara med! Att det är skittråkigt att kolla på är ju en annan femma...” skriver signaturen Aset. ”Ska det bli mer jämställt så måste de t.ex. börja tillåta tacklinger och sluta ta utvisningar var och varannan minut vilket bara förstör spelet” skriver Calle.

Men tacklingsförespråkarna får också mothugg. ”Låt damhockeyn vara! Gud vilket tjat om alla tacklingar!” skriver Anders.

Bandyfans hörde av sig

Diskussionen handlade också om vilka sporter som borde få vara med i OS. Många saknar bandy. ”Om damhockey får vara med i OS trots orättvisa resultat och en redan självklar finalmatch utan att få skit så borde väl bandyn kunna det? I bandy är det iaf TRE lag som gör upp om guldet, i damhockey är det ett, högst två lag som kan vinna guld” skriver Daniel.

Signaturen Kommando Tumba tycker inte att damhockeyn ska tas bort från OS-programmet. ”Det är ju med en massa andra idrotter i OS som är betyligt mer tveksamma i sådana fall, som halfpipe, curling och puckelpist.”

”Bra hockey”

I Eftersnacket hörde också några positiva röster. Signaturen ”Man 44 år” tycker att matchen mot Ryssland var god underhållning. Pluttan hejade på de svenska tjejerna. ”Klart damerna ska få spela hockey i OS lika mycket som herrarna får! Dessutom tycker jag att det är stundvis mycket bra hockey att kolla på!” skriver hon.

Många blev också upprörda över kritiken mot damlaget. ”Jag ser framför mig alla feta, öldrickande, brynjeklädda machokarlar som sitter och tycker att hockey skall vara för macho karlar som tacklas ordentligt” skriver signaturen ”Hår på brösten?”

En åsikt som återkom var att det är tur för Sverige att damhockeyn är med i OS. Där har vi en garanterad bronsmedalj när alla andra medaljhopp misslyckas.

Sandra Wejbro