Svenskarna förnedrade i Davis Cup

SPORTBLADET

Förlorade mot Argentina med 5-0

Buenos Aires

Det blev 0-5 förlust för Sverige i Davis Cup matchen mot Argentina.

- Jag måste säga att de argentinska spelarna var fantastiskt bra, sammanfattar förbundskaptenen Mats Wilander.

Foto: Jonas Björkman deppar efter Sveriges storförlust i DC.

En spelsugen Jonas Björkman ersatte Robin Söderling i den avslutande singelmatchen mot José Acasuso och blev utspelad av den formstarke grusspecialisten.Tidigare på dagen föll en omotiverad Thomas Johansson mot reserven Juan Ignacio Chela i två raka set.

Den sista dagens singelmatcher blev avslagna tillställningar inför hemmapubliken som fortsatte med sin vana att störa svenskarna när de missade förstaservarna.

Underlaget passade inte svenskarna

Men argentinarna har visat mästarklass på gruset.

Samtidigt hade Sverige problem på underlaget.

- Det vore jättebra om till exempel Andreas Vinciguerra och Joachim Johansson kunde komma tillbaka från sina skador - så att det blir mer kamp om platserna och fler valmöjligheter på olika underlag, säger Wilander.

Han är ändå positiv till att samtliga svenska spelare ställde upp i matchen mot Argentina trots att exempelvis Thomas Johansson och Björkman just spelat i Australien och nu ska vidare till andra världsdelar.

Nu väntar kval

Svensk tennis är fast i kvalträsket. Nästa uppgift för DC-laget blir kvalspel i höst för att hålla sig kvar i världsdivisionen.

En hemmamatch för Sverige vore kul efter otur med lottningen och bortaplan i de fem senaste DC-matcherna.

För Argentina väntar Kroatien i kvartsfinalen på annat underlag än grus. Och på bortaplan. En betydligt svårare uppgift för grusnationen som har nio raka segrar på hemmaplan.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis