Sportbladet

Goda grannar

SPORTBLADET

Stenmark och Salming gjorde upp - på golfbanan

legendmöte Ingemar Stenmark och Börje Salming blir snart goda grannar i Vaxholm. Men i går var de antagonister, om än glada när en kändisgolftävling avgjordes. Stenmark var bäst av de båda.

legendmöte Ingemar Stenmark och Börje Salming blir snart goda grannar i Vaxholm. Men i går var de antagonister, om än glada när en kändisgolftävling avgjordes. Stenmark var bäst av de båda.

Foto: LOTTE FERNVALL

Börje Salming, 54, och Ingemar Stenmark, 49, är bästa kompisar sedan många år.

I sommar kommer de närmare varandra än någonsin - avståndsmässigt.

Då ska Stenmarks nya sommarhus stå klart, bara 50 meter från Salmings hem.

Räkna med många heta grannfejder - på golfbanan.

I går avgjordes första matchen.

Ingemar Stenmark håller som bäst på att färdigställa sommarbostaden på 230 kvadratmeter i Vaxholm. Den stora sjötomten köpte han av Börje Salming.

- Egentligen hade jag inte tänkt att köpa något, men jag vet hur svårt det är att få tag på en fin sjötomt och när Börje frågade om jag var intresserad slog jag till. Det ska bli kul att bli grannar, säger Stenmark och sätter ned en järnsjua i golfbagen.

Ingen prestige

Stenmark och Salming är de största namnen i kändistävlingen Spy Bar Open som spelas på Brollsta golfbana utanför Stockholm.

- Fan, en tjuga till, säger Salming som liksom övriga spelare får böta för varje boll som hamnar i vattnet.

De säger att det inte är någon prestige mellan dem på golfbanan.

- Bra, Ingemar. Ett bra skitslag, skrattar Salming och fortsätter:

- Äh, vi håller bara på för att ha kul och få oss ett gott garv då och då. Tyvärr spelar vi för sällan. Men nu kanske det blir lite mer framöver när vi blir grannar.

Sommaren i Vaxholm

De båda legendarerna inom svensk idrott jobbar som mest under vinterhalvåret. Stenmark med skidutveckling och marknadsföring av både skidor och bilar. Salming med sina företag som sysslar med kläder och idrottsutrustning. I sommar ska de vara lediga länge och tillbringa mycket tid i Vaxholm.

Fysiskt topptrim

- Det ska bli skönt med svensk sommar. Det har jag sett fram emot, säger Stenmark som under resten av året är bosatt i Monaco.

Börje Salming:

- Jag ska ta det rätt lugnt. Numera sköter man så mycket via mejl. Det gör att jag slipper åka till en del möten. Det är smidigt att kunna jobba hemifrån ibland, säger den ärrade hockeypensionären som precis som sin nya granne fortfarande är i bättre fysisk form än majoriteten av landets 25-åringar.

- Jag försöker hålla i gång så gott det går men det är svårt att hinna med när man är ute och reser mycket, säger Stenmark.

Så hur gick det då i golfen?

Stenmark kom på plats 17 i B-klassen, Salming blev 46:a.

- Så bra har jag inte spelat på fem år, säger Stenmark som därmed tog hem första ronden i grannkampen.

Markus Eriksson

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet