Nadal tog sin första grästitel

Publicerad:
Uppdaterad:

Historisk seger för spanjoren

Rafael Nadal.
Foto: Getty Images
Rafael Nadal.

Efter 26 års väntan har en spanjor vunnit en turnering på gräs.

Det var så klart Rafael Nadal som bröt den segerlösa sviten när han vann finalen i Queens mot serben Novak Djokovic i två raka set.

Inte sedan Andres Gimeno vann i Eastbourne 1972 har en spanjor lyckats vinna en grästurnering på touren. Det stora avgörandet i dagens final kom i andra set när Djokovic bröt Nadals serve fram till 5–4. När serben skulle serva hem setet svarade Nadal med att bryta tillbaka på en gång och av bara farten vann han två game till och kunde fastställa slutresultatet till 7–6 (8–6), 6–4.

För Nadal väntar en veckas vila från tävlandet innan Wimbledon sätter igång nästa måndag. Där vill Nadal ha revansch på Roger Federer för de två senaste årens finalförluster.

För Roger Federer blev det också en framgångsrik gräsvecka. På söndagen vann han turneringen i Halle, Tyskland, för femte gången när han utökade sin vinstrad på gräs till 59 raka matcher. Hemmaspelaren Philipp Kohlschreiber hade inget att sätta emot utan Federer kunde vinna med 6–3, 6–4. Precis som tidigare i veckan vann Federer alla sina servegame.

– Jag vet inte om jag någonsin har klarat av att spela en turnering utan att förlora ett enda servegame. Jag spelade fantastisk tennis den här veckan, sa han till tysk tv efter matchen.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN