Thörnblad rev ut sig

SPORTBLADET

Fiasko för svensken

Linus Thörnblad kom till OS med stora förhoppningar. Förhoppningar som skrotades redan i kvalet. Svensken rev ut sig på 2.25 efter två oerhört knappa rivningar.

– Ju högre man siktar ju tyngre faller man så det känns ganska tungt just nu, säger Thörnblad till SVT.

Han rev sitt första försök på 2.20 och redan där tycktes det som om Linus Thörnblad hade problem. Han klarade i andra omgången, men när han rev första försöket på 2.25 stod det klart att något saknades för dagen.

– Jag trodde at tjag skulle komma igång bättre, men det är tufft att komma igen när det är långt mellan hoppen. Det är inte som en vanlig tävling eller träning, men det är bara att ta med sig till nästa mästerskapet, säger han till SVT.

I andra försöket på 2.25 var han ändå riktigt nära att klara. Thörnblad hade i stort sett hunnit resa sig upp när ribban gled av. Tredje försöket var nästan lika bra. I upphoppet var han högt över, men så touchade han ribban på nedvägen och fick åter se den glida av. Thörnblad begravde ansiktet i händerna.

– Det är sådant som händer. Det är små marginaler. Men skulle jag gjort som vanligt så hade 25 inte varit något problem. Det är inte där man faller, säger han till SVT.

Världsmästaren också utslagen

Det är ett nytt tungt mästerskapsmisslyckande för 23-åringen som ju rev ut sig på 2.21 i VM-finalen i Osaka. I förra OS slutade han på 22:a plats.

– Jag vete fan. Det var många saker som gick fel. Det är bara att komma tillbaka. Inte falla för djupt med huvudet, säger Thörnblad när han försöker förklara sin miss.

Thörnblad är dock i fint sällskap. Världsmästaren Donald Thomas rev också ut sig på 2.25 och ryske Jaroslav Rybakov klarade inte 2.29.

Stefan Holm klarade 2,25 galant, men rev sedan sitt första försök på 2.29. Han klarade dock andra och nu är han klar för final.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS