Ekonomin kan stoppa Masarna

SPORTBLADET

”Vi behöver börja om”

Med tre omgångar kvar av elitserien i speedway ligger Masarna näst sist. Men frågan är om de sista omgångarna betyder något.

– Mycket talar för att vi begär oss ner i allsvenskan. Ekonomin är inte bra, säger Masarnas ordförande Åke Johansson.

Foto: färdigåkt? Masarna kan ha åkt sin sista match i elitserien – för den här gången.

Masarna tog steget upp i elitserien inför säsongen 1999 och anförda av Tony Rickardsson krigade Masarna i toppen av elitserien under många säsonger. År 2000 tog Masarna SM-guld. Sedan Rickardsson slutade har Masarna rasat, både sportsligt och publikt vilket gjort klubbens ekonomi allt sämre.

– Ekonomin är ansträngd, men det är ingen fara för klubbens existens, säger Åke Johansson.

– Vi har ännu inte fattat några formella beslut, men känslan är att vi behöver börja om oavsett hur det går i de sista omgångarna av elitserien. Vårt lag i division ett med bara unga Avesta-killar har vunnit allt som går att vinna och är mogna för att möta tuffare motstånd.

Fler lag med problem

Johansson påtalar också att det finns fler klubbar som har problem med ekonomin och att något måste göras åt de höga förarlönerna.

– Som det är nu är det bara några lag från Småland som verkligen har råd. Klubbarna har börjat diskutera saken, och det är bra, men det är svårt att komma överens hur det ska göras.

Masarnas stora stjärna Leigh Adams finns inte med i laguppställningen till tisdagens bortamatch mot Lejonen men Johansson hyser gott hopp om att lördagens vinnare av VM-tävlingen i Målilla ska finnas med i hemmamatcherna mot Piraterna och Dackarna.

– Vi jobbar med olika företag för att hitta en lösning med Leigh. Han har alltid ställt upp och vi vill gärna avtacka honom på något bra sätt, säger Johansson

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway