Fredrik Ljungberg lämnar West Ham

avDaniel Sjöberg

Kontraktet bryts med omedelbar verkan

Foto: PETER VAN DEN BERG
Nu är det slutspelat även i West Ham.

Nu är det officiellt. Fredrik Ljungberg har gjort sitt i West Ham. Den engelska klubben köper ut den svenske mittfältaren och nu kan karriären vara över.

– Nu ska jag ta tid på mig att fundera på min fotbollsframtid, säger Ljungberg till West Hams hemsida.

I natt kom nya uppgifter om att West Ham skulle köpa ut Fredrik Ljungberg från dennes kontrakt. Enligt Daily Mail får Ljungberg 70 miljoner kronor för att avsluta sin karriär i Londonklubben. Det var inte första gången en sådan nyhet presenterades, men den här gången stämde det. På West Hams hemsida skriver man nu att klubben kommit överens med svensken om att gå skilda vägar.

Kan sluta med fotbollen

Enligt hemsidan funderar Ljungberg nu på vilken väg han ska gå. Det finns intresse från klubbar i England, USA och Asien. Ett annat alternativ är att lägga skorna på hyllan.

– Vi respekterar Freddie Ljungbergs situation och vi är nöjda att vi kunde nå en överenskommelse och önskar honom all lycka i framtiden, säger West Hams vd Scott Duxbury i ett uttalande på sidan.

Fick superlön

Ljungberg kom till West Ham inför förra säsongen och fick ett guldkantat kontrakt som sägs ha gett honom 85 000 pund i veckan. Den kostnaden ville West Ham bli av med. Dessutom har Ljungberg varit skadedrabbad och prestigevärvningen har inte gett West Ham det de hade hoppats.

Efter EM i Österrike och Schweiz meddelade Fredrik Ljungberg att han slutar i landslaget. Om han nu slutar med fotbollen helt och hållet återstår att se.

– Jag gav mitt bästa i West Ham och har trivts under min tid här, men beslutet är det bästa för båda. Nu ska jag ta tid på mig att fundera på min fotbollsframtid, säger Ljungberg till West Hams hemsida.

Sportbladet.se har sökt Fredrik Ljungbergs agent Claes Elefalk för en kommentar.