VM-trean redo för attack

SPORTBLADET

Ricciardo: ”Kommer till banor som passar oss”

Foto: REUTERS/Xavier Galiana

Det pratas om Mercedes. Om Nico Rosberg och Lewis Hamilton.

Om stjärnornas krig.

Men bakom kommer Daniel Ricciardo - med drömmen om att ta sin första VM-titel.

– Nu kommer vi till banor som passar oss, säger han.

VM-trean Daniel Ricciardo, Red Bull är den enda föraren som har kunnat utmana Mercedes i år. Han har dragit nytta av fajten mellan Rosberg och Hamilton och kört hem tre segrar.

Nu ligger han trea i VM, 72 poäng efter VM-ledaren Rosberg och 50 efter tvåan Hamilton. I säsongsfinalen delas det i år ut dubbla poäng och faktum är att Ricciardo bara har tagit en poäng mindre än Rosberg under de två senaste loppen på Spa och Monza.

– Vi ser verkligen fram emot både Singapore och Suzuka, säger Ricciardo till motorpsorttotal.

– Visserligen räknar jag med att Mercedes är starka på alla banor som är kvar men frågan är om vi kan vara lika snabba som de? Som jag ser det är det i Singapore och på Suzuka i Japan som vi har våra största chanser.

Vettels tre segrar

I helgen kör F1 i Singapore, ett lopp på en stadsbana där Ricciardos stallkompis Sebastian Vettel vunnit de tre senaste åren.

– Kanske kan vi ta en pole position och en seger på de banorna, säger han och hoppas vidare på säsongsfinalen i Abu Dabi där segraren får 50 och inte bara 25 poäng.

Där skiljer det 14 poäng mellan de två första placeringarna.

– Det spelar ingen roll vad som händer, men det vore fantastiskt att ha chansen att vinna titeln i det sista loppet och det är målet. Även om vi tar ett lopp i taget.

Dubbla poäng

Samtidigt påpekar han att han inte underskattar Mercedes.

– Jag är medveten om att titeln är långt bort, men nu kommer vi till banor som passar oss och jag har vunnit lopp i år och jag vet att jag har goda chanser att göra det igen när jag har den möjligheten, säger han.

– Jag behöver bara ett par vinster och att VM-ledaren kör lite sämre ett par lopp, då är allt öppet igen.

I morgon startar träningarna inför säsongens 14 VM-lopp, Singapores GP. Det är ett stadslopp som avgörs i strålkastarskenet under kvällen, lokaltid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1