Bandy

Broberg/Söderhamn klart för slutspel

Av: 

Robert Rosén

SPORTBLADET

Besegrade Villa/Lidköping med 5-3

Broberg/Söderhamn klara för slutspel.
Broberg/Söderhamn klara för slutspel.

Broberg/Söderhamn besegrade Villa/Lidköping med 5-3. Därmed är det klart vilka åtta lag som tar sig till slutspelet.

– Det känns skönt att nå slutspelet i den bästa elitserien på länge, säger Broberg/Söderhamns tränare Svenne Olsson till Sportbladet.

Inför den 24:e omgången så såg det nästintill färdigt ut. Efter att Broberg/Söderhamn vunnit och Vetlanda förlorat så är det helt klart.

– Vi tyckte att det var viktigt att ta oss till slutspel av egen kraft och inte förlora oss dit, säger Broberg/Söderhamns tränare Svenne Olsson till Sportbladet.

Vetlanda behövde vinna de tre sista matcherna samtidigt som Broberg/Söderhamn inte tog några fler poäng. Efter att Broberg/Söderhamn besegrat Villa/Lidköping med 5-3 är de klara för slutspel. Oavsett resultat hade de dock säkrat slutspelsplatsen, detta då Vetlanda förlorade bortamatchen mot Hammarby.

– Det har varit vårt delmål i gruppen.

– Det känns skönt att nå slutspel i den bästa elitserien på länge, säger Svenne Olsson.

Vetlanda föll med 7-4

Efter drygt fem minuter hade Hammarby redan införskaffat sig en 2-0 ledning mot Vetlanda, detta sedan Ulf Einarsson och Robin Sundin gjort ett varsitt mål. Under samma period kunde Broberg/Söderhamn ta ledningen hemma mot Villa/Lidköping, efter att Erik Jonsson gjort 1-0. Efter denna inledning skulle det krävas en hel del för att Vetlandas slutspelsdröm skulle fortsatta leva, istället fortsatte målen trilla in och till slut förlorade Smålandslaget med 7-4.

Sandviken tog storseger

För Vetlanda gäller det nu att hålla minst en av Kalix Bandy och IFK Kungälv bakom sig. Detta för att undvika ett återkval.

Även om slutspelslagen är klara blir det nu en jämn kamp kring att nå en topp-fyra placering, vilket ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Detta då samtliga slutspelsklara lag, bortsett Villa/Lidköping, i teorin har en chans att nå en topp-fyra placering.

– Vi kommer att bli en jobbig motståndare i slutspelet, säger Olsson.

I dagens övriga matcher kunde topplagen Edsbyn, Västerås och serieledande Sandviken vinna sina matcher. De sistnämnda med hela 15-2, borta mot Sirius. Detta sedan skytteligaledaren, Patrik Nilsson, gjort hela åtta mål. I omgångens sista match blev det 3-3 mellan Kungälv och Vänersborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy