Sportbladet

Sarah Sjöström överraskad vinnare

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Kvällens Jerringpris bjöd på en superskräll.

När resten av galan innehöll skidor, skidor och skidor – var det simmaren Sarah Sjöström som vann svenska folkets pris.

– Jag trodde folk skulle vänta att rösta på mig till efter OS, säger 21-åringen till Radiosporten.

Tillslut stod det mellan simmaren Sarah Sjöström, travkusken Örjan Kihlström och skidåkaren Charlotte Kalla.

När de allra flesta på förhand tippade på Kalla, som fick ta emot flera priser under kvällen, var det istället Sarah Sjöström som hade lyckats vinna folkets röster, med totalt 35,1 procent av rösterna.

– Min sambo har säkert ringt och röstat 200 gånger och hans föräldrar och mina föräldrar också. Det är riktigt kul att ta emot det här priset, säger Sjöström.

"Tror många är förvånade"

– Jag tror att många var väldigt förvånade. Vi har sett mycket skidor ikväll. Jag har inte varit med på något OS i år. Jag simmar OS nästa sommar, det är min största tävling. Jag trodde faktiskt att folk skulle vänta och rösta på mig till efter det, eftersom det är det största, fortsätter hon.

När Sjöström gick upp på scenen i Globen hade hon svårt att hålla tillbaka tårarna.

– 2014 var helt fantastiskt, mitt bästa år hittills som idrottare. Det gick verkligen bättre än förväntat, precis som ikväll. Jag vill tacka mina tränare, träningskompisar och alla som röstat, skål!, sade hon i tacktalet.

Tre världsrekord

Sarah Sjöström vann sju medaljer under sommarens EM i Berlin, krossade världsrekordet på 50 fjäril på SM. Under kortbane-VM i Qatar i slutet av året hade hon dessutom en magisk avslutningsdag där hon slog två världsrekord och vann två guld – inom loppet av en timme.

Varför hon tror att hon vann priset?

– Jag tror det går hem hos alla att jag presterat bra hela året. Det har bara gått bättre och bättre hela året, det är det som gör alla stolta, det känns jättebra. Jag tror inte gjort någon besviken med mina prestationer, säger hon till Radiosporten.

Senast en simmare vann Jerringpriset var 2010 när Therese Alshammar tog hem priset.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert: