BK Heid utkastade från Allsvenskan

Av: Samuel Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lämnade walk over till match i söndags

Arkivbild från 2005, Kristian Berndtsson i action när BK Heid senast var uppe i Elitserien
Foto: Foto: Bildbyrån
Arkivbild från 2005, Kristian Berndtsson i action när BK Heid senast var uppe i Elitserien

I söndags lämnade BK Heid walk over till matchen mot VästeråsIrsta HF i handbollsallsvenskan. Nu kastas de ur från serien och tabellen räknas om.

– Spelarna kände att de inte vill spela, säger handbollförbundets tävlingschef Ralf Lundberg.

BK Heid dras med stora skulder på närmare en halv miljon kronor. Klubben tog då beslutet att kommande säsong börja om i division 2, men spela kvar i allsvenskan säsongen ut.

Det här gillade inte alls spelarna som lämnade walk over i söndagens match mot  VästeråsIrsta HF.

– Spelarna kände att varför ska de spela om de ändå inte kommer att ha någon betydelse i hur det går i deras matcher, säger Ralf Lundberg, tävlingschef på Svenska handbollförbundet till Sportbladet.

– Lämnar du walk over till en match så blir de automatiskt uteslutna från serien. Nu får de börja om i den lägsta distriktsserien i Göteborg.

Tabellen räknas om

Lagets lagkapten Simon Lundin säger så här till Göteborgsposten om valet att dra sig ur.

– Viljan är borta. Vi har inget att kämpa för. Då ville vi inte ställa oss på planen och se dumma ut. Vi vill inte fullfölja en säsong där vi inte har något att spela för.

Nu kommer allsvenskan i stället att bestå av 13 klubbar och samtliga resultat från Heids matcher stryks och tabellen räknas om. Heid hade bara vunnit fyra av 17 matcher denna säsong. Det blir en stor förändring i den nya tabellen, att IFK Tumba nu hamnar på kvalplats och HP Warta på säker mark, dock med en match mer spelad. Detta eftersom IFk Tumba har mött Heid två gånger och vunnit båda matcherna. HIF Karlskrona är fortsatt serieledare.

Senast BK Heid spelade i Elitserien var för tio år sedan, säsongen 2004/2005.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN