Utslaget efter 24 år i högsta serien

SPORTBLADET

”Tråkigt för hela föreningen, för hela Västervik”

En epok är över.

Västervik är ute ur elitserien efter 24 raka säsonger.

– Just nu känner man bara en stor, stor tomhetskänsla, säger lagledaren Patrik Hag till Sportbladet.

Foto: Västerviks lagledare Patrik Hag.

1990 tog Västervik steget upp i elitserien efter att ha gått obesegrat genom division 1. Sedan dess har klubben skördat stora framgångar och mellan åren 2005 och 2007 tog man ett guld och två silver.

Nu är verkligheten en helt annan.

”Inget fiasko”

”Skepparna” har haft en blytung säsong och bara vunnit en enda match.

Egentligen var det bara en tidsfråga - men efter tisdagskvällens förlust (42-48) mot Indianerna står det nu klart att Västervik är ute ur elitserien för första gången på 24 år.

– Man har varit förberedd på det, men nu när det är definitivt så känner man bara en stor, stor tomhetskänsla. Det är tråkigt för hela föreningen, för hela Västervik, säger lagledaren Patrik Hag.

Är det ett fiasko sett över hela säsongen?

– Fiasko vill jag inte påstå. Vi har inte lyckats få ihop laget, och så har vi haft mycket otur. Kasprzak (Krzysztof) var riktigt på gång i början av säsongen men efter hans skada har vi aldrig riktigt kommit tillbaka. Vi har saknat de där gubbarna som kommer in och avgör matcher i slutet, säger Hag.

Framtiden oviss

Hur Västerviks lag kommer att se ut nästa säsong, i allsvenskan, återstår att se.

– Det kommer ju självklart inte att se likadant ut, men vi får se vad som händer. Vi har inte pratat ihop oss ännu så just nu har jag ingen aning om vad som kommer att hända med klubben, säger Patrik Hag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway