Triatleten stoppades – av kustbevakningen

1 av 2 | Foto: John van Wisse kunde fortsätta sin ultratriathlon efter missförståndet klarats upp. Foto: GETTY
SPORTBLADET

John van Wisse, 41, var i färd med att slå rekordet för en ultramarathon mellan London och Paris.

Då dök upp kustbevakningen upp och stoppade honom.

Orsaken – de trodde han försökte ta sig in i landet utan tillstånd.

Efter att ha sprungit sträckan London till Dover var triatleten John van Wisse just ifärd med att hoppa i engelska kanalen för att simma över till Frankrike. Då blev han stoppad av engelsk kustbevakning som trodde att han försökte ta sig in i landet utan tillstånd.

– Det verkar som att några ringde oss för att de trodde sig sett en otillåten invandrare som tagit sig iland, sade en polistalesman enligt the Guardian.

Missförståndet klarades dock upp omedelbart och van Wisse kunde ta sig an den tuffa simturen.

Marble Arch till Triumfbågen

Australiensaren van Wisse genomförde en såkallad "Arch to Arch" – en ultratriatlon som innehåller löpning, simning och cykling från Marble Arch i London till Triumfbågen i Paris.

Efter löpturen på 140 kilometer tog van Wisse en välförtjänt vila på 7 timmar innan han kastade sig i kanalen för en simtur på 34 kilometer. Därefter väntade 290 kilometer på cykel.

Slog rekordet

När 41-åringen gick i mål vid triumfbågen på fredag morgon stod det klart att han slagit rekordet på sträckan med över tolv timmar. Det nya världsrekordet lyder 61 timmar och 27 minuter.

– Jag tycker helt enkelt om tuffa utmaningar och jag kunde inte tänka mig något tuffare än det här, säger van Wisse enligt The Sidney Morning Herald.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning