”Foppa” stöttar Zlatan

1 av 2
SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic, 33, var riktigt arg efter mötet med Bordeaux.

Peter Forsberg – som i kväll gästar Skavlan i SVT – stöttar PSG-stjärnan efter det verbala utbrottet.

– Jag skulle också bli arg och förbannad, säger ”Foppa” enligt SVT.

I söndags förlorade PSG med 2-3 borta mot Bordeaux. Efter matchen fick Zlatan Ibrahimovic ett utbrott som har blivit väldigt omtalat.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG. Jag är för helvete för bra för er alla, sa 33-åringen bland annat.

Landets idrottsminister Patrick Kanner krävde en ursäkt, domarna gick emot Zlatan och partiledaren för högerextrema Front National ville att han skulle lämna landet.

Kanner godkände Zlatans ursäkt och domarna förlät 33-åringen.

”Klart man är frustrerad”

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, 41, gästar tv-showen Skavlan i SVT i kväll. Då visar en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna stort stöd för PSG-stjärnan.

– Klart man är frusterad. Jag har sett bilderna, tillbakapassen. Jag skulle också bli arg och förbannad. Men jag tror inte han menade att han skulle skälla ut hela Frankrike, säger Forsberg i programmet.

”Alla trodde vi skulle förlora med 9-0”

”Foppa”, som är en riktig vinnarskalle, har flera goda minnen av Zlatan. Hans bästa minne är från ”Bragden i Berlin”.

– Vi låg under med 4–0 och alla trodde att vi skulle förlora med 9–0. Zlatan gör 1–4 och springer mot mittpunkten! Andra hade tänkt Han ville vinna matchen. Han har den där lilla extra vinnarskallen, säger Peter Forsberg.

– Då kan det bli fel uttalande efter matchen. Det kan hända vem som helst.

”Han är så jävla kass”

”Foppa” har ju själv stått för ett omtalat verbalt utbrott.

– Han är så jävla kass att jag skulle vilja dra på honom en smäll, sa han om domaren Börje Johansson efter SM-finalförlusten mot Malmö 1994.

Fotnot: Skavlan sänds klockan 21.00 på fredagar.

ARTIKELN HANDLAR OM