Hannes Hyvönen gör comeback

Klar för division 5-klubb – i fotboll

Division 5-klubben Orrholmens IF från Karlstad har gjort klart med en stjärnvärvning.

Tidigare Färjestad-proffset, Hannes Hyvönen, plockar ner fotbollsskorna från hyllan och lämnar kvar skridskorna.

– Sedan jag slutade med hockeyn har jag saknat känslan man har i ett omklädningsrum, säger 39-åringen till Nwt.

Hannes Hyvönen lade skridskorna på hyllan för två år efter en karriär som tagit honom till spel i den finska ligan, SHL och NHL. Den tidigare skarpskytten är nu klart för spel i fotbollsklubben Orrholmens IF. En skrällvärvning som gjort att Hyvönen nu kan spela fotboll med arbetskamraterna från det behandlingshem han arbetar på. Suget efter att kliva ut på fotbollsplanen efter att ha hört kollegorna prata om den kommande säsongen blev för stort och Hyvönen kritade på för division 5-klubben.

Tvingades välja mellan hockey och fotboll

Hyvönens idrottsbakgrund är inte olika de flesta andras. Likt många ungdomar spelade han både fotboll och hockey. Men när han var 16 var han vid ett vägskäl och fick välja mellan hockeyn och fotbollen. Resten känner vi nog alla till.

– Jag var nog rätt hyfsad i fotboll också, spelade i OLS hemma i Uleåborg. I 16-årsåldern var jag dock tvungen att välja och då var det självklart att satsa på hockeyn, säger Hyvönen till Nwt och fortsätter.

– Sedan jag slutade med hockeyn har jag saknat känslan man har i ett omklädningsrum.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN