Medaljen blåste bort för Lindström

SPORTBLADET

”Formen verkar vara där”

Medaljen försvann i vinden.

Fredrik Lindström var ändå hyfsat nöjd efter VM-sprinten.

– Jag har fått svaren jag ville ha. Formen verkar vara där, sade svensken.

Fredrik Lindström hade medaljchans när han gled in till det stående skytte i VM-sprinten i Kontiolax, Finland. Då blåste det upp lite extra på skjutvallen och svensken bommade tre skott. Till slut blev det en 20:e plats för 25-åringen.

– Det var en konstig tävling, många som bommade. Det blåste kraftigt. Jag tog det lugnt och väntade någon sekund extra för jag tänkte att det skulle mojna. Det var väldigt utmanande, sade Lindström till SVT.

Lindström har en minut och 13 sekunder fram till norska VM-guldmedaljören Johannes Thingnes Bø inför söndagens jaktstart. Svensken hade femte bästa åktid på lördagen.

– Det är suveränt bra. Det är fortfarande möjligt att göra något. Det är bara att glömma ståserien, sade Lindström.

"Kant ut"

Förbundskaptenen Johan Hagström led med Lindström.

– Det var kant ut. Synd. Han hade chansen i dag. Han åker skidor fort och gör en kanonbra liggserie men det var som blåsigast när han sköt stående, sade han.

Kanadensaren Nathan Smith, aldrig tidigare på prispallen i världscupen, tog överraskande silver och Tarjei Bø gjorde den norska familjelyckan total med en bronsmedalj.

Favoritfall

I damtävlingen var det meningen att hemmahoppet Kaisa Mäkäräinen och vitryskan Darja Domratjeva, suveränerna i toppen av världscupsamandraget, skulle göra upp om VM-guldet. Så blev det inte. Båda två gjorde bort sig ordentligt i de hårda vindarna, med totalt fem bommar var i skyttet.

I stället gick segern till fransyskan Marie Dorin Habert som stannade på en bom och vann före Weronika Nowakowska-Ziemniak, Polen, och Valj Semerenko, Ukraina.

Mona Brorsson blev bästa svenska, drygt två minuter efter Dorin Habert men 13 sekunder före Mäkäräinen. Brorsson missade två skott.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM