Stjärnans hat mot det allra viktigaste

Hennes märkliga förakt: ”Är en tönt på så vis”

1 av 2 | Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Utan det kan hon inte tävla.

Men snowboardstjärnan Chloe Kim kan ändå inte låta bli att känna avsky … mot snö.

– Jag hatar det, säger hon till Sports Illustrated.

17-åriga amerikanskan Chloe Kim är favorit till att vinna OS-guld i halfpipe.

Hon beskrivs av amerikanska medier som ”den kvinnliga motsvarigheten till superstjärnan Shaun White”, bland annat på grund av att hon är den enda kvinnliga åkaren som landat två 1080 i rad i samma åk.

Hon tävlar alltså i snowboard.

En sport som körs på ett underlag som Chloe Kim – märkligt nog – avskyr.

– Ärligt talat så hatar jag snö. Jag växte upp i Kalifornien. Om jag ser att det snöar när jag ska ut och träna så kan jag bara stirra ut genom fönstret och tänka: ”Hmm, jag kanske struntar i det i dag”. Jag hatar att frysa. Om mina fingrar blir kalla går jag in och värmer dem och vägrar i princip att gå ut igen. Jag är en tönt på så vis, säger Kim i en intervju med Sports Illustrated.

”OS är OS...”

Chloe Kim pekades ut som nästa stora superstjärna redan inför OS i Sotji, ett mästerskap som hon hade kvalificerat till, men som hon tvingades avstå för att hon var för ung.

Nu drömmer hon om guld.

OS är annorlunda. Jag vet inte riktigt varför; det är ju samma banor, pipen är lika stor, man kör på samma bräda som vanligt och tävlar mot samma motståndare. Men OS är OS och jag inser ju hur stort det här är, säger hon.

Hyllas av White

Inför OS-debuten hyllas hon av Shaun White.

– Hon påminner definitivt om mig själv. Men det handlar inte om ett specifikt trick, utan om hur hon tar sig an pipen. Hon gör samma sak som jag alltid strävar efter; öppnar hårt och tar mycket luft i början, göra de lite knixigare tricken i mitten – och avslutar storstilat. Jag älskar att se henne åka, säger snowboardlegendaren.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM